Meclis'in bugünkü ve bu haftaki gündemi belli oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ocak 2010 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'DE BUGÜN

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, saat 14.00'te Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu'na katılan İstanbul Gençlik Spor Kulübü sporcularını TBMM Divan Salonu'nda kabul edecek.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, saat 13.00'te basın toplantısı düzenleyecek.

Hazine Müsteşarlığı tarafından gerçekleştirilen Temel Eğitim ve Hazırlayıcı Eğitim Programı kapsamında, Hazine Uzman Yardımcıları saat 14.00'te TBMM'yi ziyaret edecek. TBMM Küçük Grup Salonu'nda, katılımcılara sunumlarda bulunulacak.

TBMM'DE BU HAFTA...

Meclis, bu hafta ekonomik krize karşı alınan önlemlerin 2010 yılında da uygulanmasına ilişkin düzenleme için mesai yapacak.

Meclis, bu hafta ekonomik krize karşı alınan önlemlerin 2010 yılında da uygulanmasına ilişkin düzenleme için mesai yapacak. TBMM Genel Kurulu, ''Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı''nı bu hafta görüşecek. Genel Kurul, 26 Ocak Salı günü, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun sözlü soru önergelerini yanıtlamasının ardından tasarının görüşmelerine geçecek. Genel Kurul, 27 Ocak Çarşamba günü düzenleme yasalaşıncaya kadar çalışacak. ''Temel Kanun'' olarak iki bölüm halinde görüşülecek olan ve önemli düzenlemeler içeren 17 maddelik tasarı, ekonomik krize karşı alınan önlemlerin 2010 yılında da uygulanmasını öngörüyor. Buna göre, ilk defa işe alınan ve çalıştırılanlar için sigorta primlerinin işveren hissesine ait tutarının İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanması uygulaması, 2010 yılında da devam edecek. Kısa çalışma ödeneği için 2008 ve 2009 yılında uygulanan esaslar, 2010 yılı için de geçerli olacak. 49 ilde uygulanan teşvikin süresi, 31 Aralık 2012'ye kadar uzatılacak.

Tasarıyla, sendikaların yetki sorununa da çözüm getiriliyor. Bakanlık, yetkili sendikanın belirlenmesinde, 1 Ağustos 2010 tarihinden sonra kendisine gönderilen üyelik ve istifa bildirimleri ile Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılan işçi bildirimlerini esas alacak.

Genel Kurul; 26 Ocak Salı günü 15.00-20.00 saatleri arasında, 27 Ocak Çarşamba günü saat 14.00'de toplanacak ve amme alacaklarına ilişkin yasa tasarısı tamamlanıncaya kadar, 28 Ocak Perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

-KOMİSYONLAR-

TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları görüşecek.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, sebze ve meyve ticaretinin düzenlenmesiyle ilgili yasa tasarısını 26 Ocak Salı günü görüşecek. Tümü üzerindeki görüşmeleri daha önce yapılan tasarı, alt komisyona gönderilmişti.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısını 27 Ocak Çarşamba günü ele alacak.

Çevre Komisyonu, Türkiye'nin, kullanılmış yakıt idaresinin ve radyoaktif atık idaresinin güvenliği üzerine birleşik sözleşmeye katılmasının uygun bulunduğuna dair yasa tasarısını görüşecek.

Anayasa Komisyonu, Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu Tasarısını, 28 Ocak Perşembe günü ele alacak.

Madencilik sektöründeki sorunlar ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, 28 Ocak Perşembe günü yapacağı toplantıda, kurum ve kuruluş temsilcilerinden bilgi alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber