Üniversite uygulama otelinde haksız kazanç iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2010 10:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sayıştay müfettişlerinin Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yaptığı incelemede, eski Rektör Prof. Dr. Emin Alıcı'nın, üniversitenin, eğitim ve uygulama otelini kiraya verdiği işletmenin, sözleşme hükümlerine aykırı hareket ederek kamu zararına neden olduğu, üniversite yönetiminin ise yasal işlem yapmadığı iddia edildi.

Müfettiş raporunda, oteldeki bazı odaların, sözleşme gereği sadece rektörlük makamına tahsis edilmesine rağmen, makam dışındaki birim yöneticilerinin talepleri doğrultusunda da kullanıma açıldığına dikkat çekildi. Bu çerçevede, ücretsiz konaklama talebinde bulunanlar arasında, eski Rektör Prof. Dr. Emin Alıcı'nın görev süresinin dolmasının ardından rektör adayı olan Prof. Dr. Sedef Gidener'in de ismi bulunuyor. Rektör Alıcı'nın, rektör adayları içinde Gidener'i işaret ettiği iddia edilmişti.

Sayıştay müfettişleri tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yapılan incelemelerde, eski rektör Prof. Dr. Emin Alıcı'nın üniversitenin eğitim ve uygulama oteli olan Devak Otel'i, 1 Ocak 2008 ile 31 Aralık 2010 tarihleri arasında 3 yıllığına kiraya verdiği belirtildi. Sözleşmenin, otelin 5. ve 6. katlarındaki 16 standart oda ile 4 suit odayı kapsamamasına rağmen, kiracının, odaların uygulamada üçüncü kişilerin hizmetine sunarak 389 bin 320 TL haksız gelir elde edildiği ileri sürüldü.

Kiracının sözleşmeye aykırı davranışlarına karşın, Dokuz Eylül Üniversitesi İdaresi'nin kiracı hakkında hiçbir yasal işlem yapmadığı, üniversite mülkünden elde edilen gelirin de üniversite bütçesine dönüşününsağlanmadığı iddia edildi. Müfettiş raporlarında, söz konusu zararın oluşmasında, görevi Emin Alıcı'dan devralan mevcut rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün de sorumlu olarak gösterildi.

Bu durum, Sayıştay denetçileri tarafından kiracı işletmeye yazılan 2009/650/16 sayılı yazıya verilen 14.08.2009 tarihli cevap yazısı ile ortaya çıktı. Müfettiş raporunda, odaların sadece rektörlük makamına tahsis edilmesine rağmen, makam dışındaki bazı birim yöneticilerinin talepleri doğrultusunda da kullanıma açıldığı vurgulandı.

Bu çerçevede, ücretsiz konaklama talebinde bulunanlar arasında eski Rektör Prof. Dr. Emin Alıcı'nın görev süresinin dolmasının ardından rektör adayı olan Prof. Dr. Sedef Gidener'in de ismi bulunuyor. Rektör Alıcı'nın, rektör adayları içinde Gidener'i işaret ettiği iddia edilmişti. Dokuz Eylül Üniversitesi'nden bazı öğretim üyeleri, Prof. Dr. Sedef Gidener dışındaki bütün adayların, Alıcı tarafından rejim düşmanı olarak gösterildiğini ileri sürmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber