Emekliler, maaşlarına yapılan zammı protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2010 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı EMEKLİ-SEN, 3 Nolu şube üyesi bir grup emekli, emekli maaşlarına yapılan zammı protesto etti. Bakırköy Ebuzziya Caddesi'ndeki protesto yürüyüşünden sonra Özgürlük Meydanı'nda grup adına yapılan basın açıklamasında, emekli maaşlarına yapılan zammın hayal kırıklığı oluşturduğunu ve emeklilerin kandırıldığı iddia edildi.

Bakırköy Ebuzziya Caddesi üzerinde toplanan Disk'e bağlı EMEKLİ-SEN 3 nolu şube üyesi bir grup emekli, maaşlarını yapılan zammı yetersiz bulduklarını belirterek protesto yürüyüşü düzenledi. 'Sadaka değil onurlu ve insanca bir yaşam istiyoruz' şeklinde pankart açan grup, Ebuzziya Caddesi'nden Özgürlük Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına bir açıklama yapan EMEKLİ-SEN yönetim kurulu üyesi İlhami Tağı, "Emekli maaşlarına yapılan zam bizi hayal kırıklığına uğrattı. Emekli maaşları arasındaki fark giderilemedi. Yapılan zam emeklilerin onurlu bir yaşam sürebilmesi için yeterli değil. Emekliler zam konusunda bir kez daha aldatıldı." dedi.

Protestocu grup yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber