Bürokrat, tapuda 'rüşvet avı'nda

Haber Giriş : 08 Şubat 2005 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, tebdil-i kıyafetle tapu müdürlüklerini dolaşarak 'rüşvet avı'na çıktı. Aynı zamanda bakanlıkta Tapu ve Kadastro'dan sorumlu müsteşar yardımcısı olan Yamaç, yoğun olarak rüşvet iddialarıyla anılan tapunun bu kötü imajından kurtarılmasına çalışıyor.

Şu ana kadar Türkiye'nin dört bir yanındaki çok sayıda tapu müdürlüğünde vatandaş gibi sıraya girerek çalışmaları gözlemleyen ve şikayetleri dinleyen Yamaç, bu denetimlerinde ilginç yöntemlere de başvuruyor. Yamaç, işlem kuyruğunda beklerken, sıkılanlara "Nasıl, sıra hızlı ilerliyor mu?", "Sizden rüşvet istiyorlar mı?", "Memurlar sorun çıkarıyor mu?" şeklinde sorular yönelterek aldığı cevaplara göre ilgili tapu müdürlüklerinde araştırmalarını derinleştiriyor. "Alo Tapu İhbar" hattına gelen şikayetleri de değerlendiren Yamaç, rüşvet ihbarının yapıldığı müdürlüklere daha fazla zaman ayırırken, rüşvet aldıkları iddia edilen memurlara vatandaş gibi giderek kendisi de rüşvet teklif ediyor. Doğrudan rüşvete tanık olduğunda durumu ilgililere ileten Yamaç, tebdil-i kıyafetle düzenlediği rüşvet avına dair bilgileri de rapor haline getirerek Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'e sunuyor.

400 memurun görev yeri değişti

Yamaç'ın operasyonları sonucunda görevini ihmal eden 400 memurun görev yerinin değiştirildiği, yolsuzluk ve rüşvet olaylarına adı karışan bazı görevliler hakkında ise soruşturma açıldığı belirtildi. Yamaç'ın tapudaki işlem kuyruğunun bankalardaki gibi elektronik sistemle düzenlenmesi için Gölbaşı Tapu Müdürlüğü'nde pilot uygulamaya geçilmesini de sağladığı öğrenildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber