Bayan doktora insan hakları ödülü

Haber Giriş : 08 Şubat 2005 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkkale SSK Hastanesi Beyin Cerrahı Op. Dr. Yıldız Alsancak, hastalara iyi davrandığı için İnsan Hakları Komisyonu tarafından ödüle layık görüldü.

Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, İnsan Hakları Kırıkkale Komisyonu üyelerinin katıldığı toplantıda, SSK Hastanesi Beyin Cerrahı Op Dr. Yıldız Alsancak'a ödülünü takdim etti. Vali Demirer, "Bu örnek doktorumuzu hastalarına iyi davrandığı, insan haklarına saygılı olduğu için ödüllendirdik. Doktorumuz bizim komisyonumuza gelen vatandaşlarımızın olumlu görüşleri doğrultusunda takibe alındı. Uzun bir inceleme sonunda hastaların doktor hakkındaki izlenimleri onun başarılı olduğunu gösterdi.

Doktorumuzu huzurunuzda İnsan Haklarına Komisyonu ödülünü takdim etmekten mutluyum. Hep şikayetlerle ön plana çıkan sağlık sektörünün böyle başarılı bir konuyla gündeme gelmesi sevindiricidir. Bu tür örneklerin çoğalması temennimizdir" dedi.

4 yıldır Kırıkkale SSK Hastanesi Beyin Cerrahı olarak görev yaptığını söyleyen Op. Dr. Yıldız Alsancak, ödül törenindeki konuşmasında, "Benim yaptığım her hekimin yapması gereken şeylerdir. Hastamı bir insan olarak kabul ettim ve ona yaraşır bir şekilde davrandım. İnsanın hakkı olduğu gibi hastanın da bazı hakları vardır. Sağlığı konusunda bilgi edinmesi, insan gibi dinlenip sorununu çözmek gibi. Bütün bunları hastalarıma tatlı dil ve güler yüzle söyleyerek tedavilerini yapmaya çalıştım. İnsan Hakları Ödülü almak bana çok gurur verdi. Umarım bu alanda örnekleri çoğaltırız "dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber