Ankara'da, subayın gözaltına alınması tatbikat çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Şubat 2010 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent bu sabah Hava Kuvvetleri önünde yaşanan ilginç olayı konuşuyor. Olay, sabah saatlerinde Ankara'nın en merkezi ve stratejik noktalarından birinde yaşandı. Yoldan geçenler bir subayın tutuklandığını görünce ortalık karıştı. Ancak nefes kesen olay tatbikat çıktı...

Bugün saat 10.15 sularında Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünden geçenler ilginç bir olaya tanık oldu. Üniformalı bir subay, nizamiye kapısının önünde eli duvara yaslatılıp, üzeri arandıktan sonra kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Subayın Hava Kuvvetleri Nizamiyesi önüne gelişi sırasında yaşanan olayı gören Başkentliler, araçlarını durdurup izlemeye başladı.

Hava Kuvvetleri Karargahı önünde yaşanan ilginç olayı ilk olarak duyuran Hurriyet.com.tr'nin "Doğru mu yanlış mı" sorusuna en yetkili ağızlardan birinden cevap geldi. Üniformalı kişinin kelepçelendiği olay, tatbikat çıktı.

Genelkurmay yetkilileri şu ayrıntıyı verdi:

?Hava Kuvvetleri önünde yaşanan olay bir tatbikattır. Tatbikat kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahına üniforma giyerek subay kılığına giren bir kişinin yakalanması senaryosudur. Sahte subay, olayı önceden belirleniyor ve bu kişi, karargaha girmek üzereyken tespit edilip etkisiz hale getiriliyor. Bu yüzden de kelepçeleniyor. Tabii bu olayı dışarıdan gören kişiler bir senaryo olduğunu bilemez. Tatbikat kapsamında gerçekleştirilmiş bir olaydır. Farklı bir şekilde yorumlanmamalı benzer senaryo ve tatbikatlar zaman zaman uygulanır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber