Kar, Trakya'da etkili oluyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Şubat 2010 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKİRDAĞ'DA KAR YOLLARI KAPATTI

TEKİRDAĞ'da öğle saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Tekirdağ-İpsala Karayolu ulaşıma kapandı. Aşırı yüklemeden trafo istasyonunun patlaması nedeniyle şehre elektrik verilemiyor.


İşte 5 günlük haritalı hava tahmini


Kar öğleden sonra Tekirdağ'da etkisini artırdı. Bir saat aralıksız yağan kar şehir merkezinde 10 santimetreye ulaştı. Kara yolda yakalanan araç şoförleri ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Aşırı kar yağışı nedeniyle Tekirdağ- İpsala D-110 Karayolu ulaşama çift yönlü olarak kapatıldı. Yolların karla kaplanması nedeniyle Tekirdağ'ın Muratlı, Hayrabolu, Şarköy ilçeleri ile bağlantısı kesildi.Tekirdağ-İstanbul Karayolu'na zincirsiz araç geçişine izin verilmediği bildirildi.Karayolu ve Özel İdare ekipleri yolları açmak için yoğun çaba gösteriyor.

ŞEHİR MERKEZİNE ELEKTRİK VERİLEMİYOR

Kar yağışı Tekirdağ merkez ve 8 ilçesinde etkisini artırarak devam ediyor. Hürriyet Mahallesi'nde Tredaş'a ait merkez trafonun aşırı yüklenmeden patlaması nedeniyle şehre elektrik verilemiyor. TREDAŞ ekiplerinin arızayı gidermek için aralıksız çalıştığı kaydedildi.

ARAÇLARI YOLLARA BIRAKTILAR

Kar yağışı nedeniyle çok sayıda yaralamalı ve maddi hasarlı kaza meydana geldi. Sabah saatlerinde hazırlıksız trafiğe çıkan vatandaşlar araçlarını yol kenarlarına bıraktı.

ÇORLU'DA DA ETKİLİ

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde öğle saatlerinde başlayan hafif şekilde başlayan kara yağışı şiddeti artırdı.Kar yağışı nedeniyle evlerin ve otomobillerin üsteleri beyaza büründü.

Kar yağışının hızını artırması ile otomobillerin ve evlerin çatıları karla kaplandı. Kar yağışının hızını artırması üzerine vatandaşlar yolda yürümekte zorlandı. Çevre yolu, Edirne yolu ve Çırak Bayırındaki buzlanma nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Bazı araçlar ise yolda kaldı.Tuzlama çalışmasında belediye ekiplerinin gecikmesi üzerine belediyeye ait şantiyeye polis ekibi gönderilmesi ile tuzlama ekipleri bölgelere çıkarıldı. Buzlanmaların yoğun olduğu bölgeye Polis ekipleri araç sürücülerini uyardı. Meteoroloji müdürlüğü yetkilileri yağışın gün boyu devam edeceğini rüzgar ile birlikte saatte 36 kilometre hızla yağdığını hava sıcaklığının ise 0 gece ise -3 derece olacağı belirtildi. devam edeceğini belirtildi.

ÇANAKKALE KARA TESLİM

ÇANAKKALE'de sabah saatlerinde başlayan kar, yerini tipiye bıraktı. 1 saat içinde kent merkezi tamamen beyaza büründü. Tipi trafik polislerini de harekete geçirdi.

Kent merkezinden Ezine ve Lapseki istikametlerine seyredecek araçlara zincir takma zorunluluğu getirildi. Bu arada, aniden bastıran tipiye hazırlıksız yakalanan araçlar, Çanakkale- Lapseki ve Çanakkale- Ezine yollarında rampada kaldı. Karayolları ekipleri tuzlama çalışmalarına başladı. Yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin zaman zaman 100 metreye düştüğü Çanakkale Boğazı'nda, saat 13.00'ten itibaren Gelibolu- Lapseki ile Kepez- Eceabat arabavapuru seferleri durduruldu. Yoğun tipinin akşama kadar etkili olacağı ifade edildi. Mecbur kalmadıkça araçların yola çıkmaması gerektiği duyuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber