2009 yılında Türkiye'de 9126 deprem oldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Şubat 2010 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Kızılayı Baş Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, 2009 yılında 9126 Deprem meydana geldiğini ve bununda günde ortalama 25 depreme denk geldiğini söyledi.

Türk Kızılıayı tarafından başlatılan ôToplum Liderlerini teşkilatlandırma projesiö kapsamında Malatya'ya gelen Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara Din görevlilerine seminer verdi.İl Özel İdaresi toplantı salonında gerçekleşen seminere İl ve ilçede bulunan din görevlileri katıldı.Vali Ulvi Saran'ında katıldığı toplantıda din görevlilerine depremle ilgili önemli bilgiler veren Prof.Dr.Işıkara, kendisine her zaman ône zaman deprem olacakö sorusunun sorulduğunu belirterek, ôBana bu soruyu sormayın,Bakın 2009 yılında Türkiye ve çevresinde 9196 deprem olmuş.Bu da gösteriyor ki günde 25 deprem.Günde 25 deprem demek,her saatte 1 deprem oluyor demektir.ö

Prof. Dr.Işıkara konuşmasına şu şekilde devam etti;

ôBeni kızdırmak isteyenler hocam ne zaman deprem olacak mı diye sorarlar, çünkü ben bu soruya çok kızarım.Bende size diyorum ki,öğretilerinizde deprem olacak mı sorusu yerine deprem olacak gerçeğini kabul edip,bundan kurtulmanın mümkün olduğunu öğretmeniz gerekir.ö

Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara seminer öncesinde de ôToplum liderlerini teşkilatlandırma projesiö hakında basın mensuplarına bilgiler verdi.Işıkara depremin ne zaman olacağını kimsenin bilmediğini,bundan dolayı insanların her zaman depreme karşı tedbirli olmaları gerektiğini söyledi.Valilik toplantı salonunda Malatva Valisi Ulvi Saran ile İnşaat Mühendisleri odası temsilcilerinde bulunduğu basın toplantısında proje hakkında bilgiler veren Prof.Dr.Işıkara, deprem konusunda yeterince ödenek ayrılıyor mu sorusu üzerine,kısıtlı imkanlara rağmen devletin elinden geleni yaptığını ifade ederek, ôMilli Eğitim Bakanlığı üstüne düşen görevi yapıyor. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'da yapıyor, tek eleştirim, o da Recep Bey alınmasın Sağlık Bakanlığı'ndan biraz daha hareket bekliyorum. Çünkü afetlerde hastanelerimiz çok önemli. Hastanelerimiz bir afet sonrasında mutlaka ayakta kalması gereken kurumlardır. Dolayısıyla 1999 depremini unutmayalım, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yerle bir oldu.O bölgede başka bir hastanenin olmaması nedeniyle hastalar İstanbul'a taşındı. Öyle hastalar vardı ki anında müdahale edilmesi gerekiyordu, bir mesafeye taşınınca hayatlarını kaybettilerö dedi.

Işıkara, Türkiye'nin deprem ülkesi gerçeğini kabul etmemiz gerektiğini söyleyerek öDeprem olacak, ama ne zaman, bilemiyoruz. Çünkü deprem ülkesinde yaşıyoruz. Mühim olan depreme karşı sen hazır mısın? Korunma yolları konusunda gereğini yapıyor musun? İşte bu önemlidir" dedi.

Toplantı sonrası, Prof.Dr.Işıkara daha sonra Malatya Valisi Ulvi Saran'a depremlerle ilgili kitap ve dökümanlar hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber