İstanbul Barosu avukatlarından 'Balyoz'a suç durusu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2010 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hukuk ve Demokrasi Platformu üyesi İstanbul Barosu'na kayıtlı bir grup avukat, Kartal Adliyesi'ne gelerek 'Balyoz Darbe Planı'nı hazırladığı iddia edilenler hakkında suç duyurusunda bulundu. "Ülkemiz ciddi bir tehlike ile karşı karşıyadır. Bu tehlike hepimizin geleceğini tehdit etmektedir." diyen avukatlar, planı hazırladığı iddia edilenlerin bir an önce yargılanmasını istedi.

Kartal Adliyesi önünde toplanan İstanbul Barosu'na kayıtla yaklaşık 50 avukat, cübbelerini giyerek basın açıklaması yaptı. Avukatlar adına hazırlanan ortak metni okuyan Avukat Gökhan Bozkurt, "Bizler demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan avukatlar olarak bugün 'Balyoz'u vuramazsınız, millet var' demek için bir araya geldik. Ortaya çıkan Balyoz darbe planıyla ilgili gelişmeleri endişesiyle izlemekteyiz. Milletimize karşı pervasızca hazırlanan darbe ve eylem planları ile ülkemizin bir kaos ortamına sürüklenmek istendiği açıkça görülmektedir. Demokrasi ve hukuk dışı eylemler ile ülkemiz geriye götürülmek istenmektedir. Demokratik düzeni ortadan kaldırmaya ve milletimizin iradesini yok saymaya yönelik bu tür çağdışı hareketler tasvip edilemez." şeklinde konuştu.

"Ülkemiz ciddi bir tehlike ile karşı karşıyadır. Bu tehlike hepimizin geleceğini tehdit etmektedir." diyen Bozkurt, "21. yüzyıl darbenin değil demokrasinin ve hukuk devletinin çağıdır. Bizler artık darbeler değil tam demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin daha ileri nasıl ileri götürebileceğimizi, gelecek nesillere nasıl bir ülke bırakacağımızı konuşmak istiyoruz. Hiç kimse vatanını ve devletini başkalarından daha fazla sevdiğini iddia edemez. Masum vatandaşlara, idarecilere, gazetecilere ve kendi mensuplarına karşı en ağır hareket tarzını öngören bu tür eylemler ağır suçtur. Hukuka ve demokrasiye bağlılığından şüphe etmediğimiz silahlı kuvvetlerimizin, bünyesinde yuvalanan cuntacı yapılanmaların bir an önce tespit edip yargıya teslim edeceğine güvenimiz tamdır. Bu doğrultuda bulunacağımız su duyurusu ile Anayasal suç işleyen Balyoz darbe planı sorumluları hakkında gerekli soruşturmanın başlatılarak, bir an önce bağımsız yargı önünde hesap vermelerini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından basın açıklamasına katılan tüm avukatların ortak imzaladığı şikayet dilekçesi, cumhuriyet savcılığına teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber