Diş hekimlerinin yüzde 70'i kamuya geçti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2010 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son 3 yıldır diş hekimlerinin asgari muayebe ve tedavi ücret tarifelerinin değişmemesi üzerine serbest çalışan diş hekimlerinin yüzde 70'inin kamuya geçmeye başladığı açıklandı.

KAYSERİ - Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Murat Akkaya, 2007 yılından beri değişmeyen asgari muayene ve tedavi ücret tarifesine göre hizmet verdiklerini, 2010 yılı için istedikleri yeni fiyat tarifesini onay için Sağlık Bakanlığına gönderdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"2008 yılında Sağlık Bakanlığına gönderdiğimiz asgari muayene ve tedavi ücret tarifesi onaylanmadı, 2008 ve 2009 yılında da 2007 yılına ait tarifeyle hizmet vermeyi sürdürdük. Sağlık Bakanlığını 2008 yılı fiyat tarifesini onaylamadığı için mahkemeye verdik. Mahkememiz sürüyor. 2010 yılı için hazırladığımız yeni tarifenin de onaylanacağını pek ummuyoruz.

Geçen 3 yıl içerisinde serbest çalışan diş hekimlerinin kira ve diğer giderleri ile birçok malzemenin fiyatı arttı ama bizim tarifenin artırılmasına izin çıkmadı. Asgari ücret birçok kez arttı ama bizim tarife aynı kaldı. Sağlık Bakanlığı'na sunduğumuz yeni tarifemizde her kalem titizlikle incelenip makul bir fiyat artışı talep edildi. Kamuda çalışan bir diş hekiminin aylık kazancı baz alındı."

Prof. Dr. Akkaya, serbest çalışan diş hekimlerinin büyük bölümünün tarifelerinin artmaması nedeniyle muayenehanelerini kapatmak zorunda kaldığını ifade ederek, "Serbest diş hekimlerinin yüzde 70'i muayenehanesini kapatıp kamuya geçmeye başladı. Sağlık Bakanlığının açtığı sınavlara artık çoğunlukla muayenehanesini kapatan diş hekimleri başvuruyor. Devletin sağlık alanında özel hizmet almadığı tek alan serbest diş hekimleridir. Devlet diş hekimlerine üvey evlat gözüyle bakmamalıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber