Ataması yapılmayan öğretmenler diplomalarını yaktı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Şubat 2010 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ATAMASI yapılmayan öğretmenler platformu, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bakan Nimet Çubukçu'nun maskesiyle basın açıklaması yapıp, diplomalarını yaktılar. Başbakan'a seslenen öğretmenler, "Taleplerimiz değerlendirilmezse, yakın zamanda ölüm orucuna gideceğiz" dediler

DHA - Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde basın açıklaması yapan ataması yapılmayan bir grup öğretmene Türk Eğitim Sen Kayseri Şubesi'nin başkan ve üyeleri de katılarak destek verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendilerine 'Öğretmen Olamayanlar Birliği' dediğini anımsatan öğretmenler, "Başbakan Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP)'ün yaptığı mitingi ve hak arama mücadelesini adeta alaycı bir üsluba bürüyüp takma bir isim kullanma yoluna gitmiştir. Şu elimizde gördüğünüz diplomalar binbir güçlükle 4-5 yıl okuduktan sonra alın terimizin, beynimizin, ödülü olarak devlet tarafından bize verilmiştir. Bu gördüğünüz diplomalar Başbakanımızın zekatı ya da nafakası değildir." dediler.

BAŞBAKAN 2002 DE NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan'ın 2002 yılında İstanbul mitinginde 'Birçok gencimiz, özellikle öğretmen adaylarımız işsiz kaldı. Ülkede eğitim çökmüş, köy yolları kapanmış , merkezdeki okuar bile öğretmen diye can çekişirken, sen sınavla öğretmen seçmeye kalkıyorsun. Bıraksana genç öğretmenlerimiz gitsin çalışsın. O kadar sene beklen, sonra al. O adamda heves kalır mı? Öğretmenlik yapabilir mi? İnşallah biz iktidar olunca öğretmenler okulun bittiği gün hazırlıklarını yapacak ve ertesi gün görev aşkıyla okuluna gidecek. Hiç merak etmeyin' açıklamasını hatırlatan öğretmenler açıklamalarını şöyle tamamladılar:

ÖLÜM SORUCUNA GİDERİZ

"Sayın Başbakan verdiği sözleri unutmasın ve bize başka ülke istatistikleri vermek yerine sesimize kulak versin. İlk başta ismimizi, sonra taleplerimizi değerlendirip daha ciddi bir tavırla var olan görüşme talebimizi değerlendirip sorunu birinci ağızdan dinlesin. Taleplerimiz değerlendirilmezse artık kımıldayacak yerleri kalmayan öğretmenler yakın zamanda ölüm orucuna gideceklerdir" denildi. Ataması yapılmayan öğretmenler, açıklamalarının ardından, diplomalarını yaktılar.


ÖĞRETMEN ADAYLARINDAN 'UÇ NOKTA' TEPKİSİ

İHA - Mersin'de KPSS'de yeterli puan almalarına karşın atamaları yapılmayan öğretmen adayları, eylem yaptı. Göstericiler, kendilerine 'uç nokta' yakıştırması yapılmasına sert tepki gösterdiler. Öğretmen adayları, kurmuş oldukları 'Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu'nun hiçbir siyasi parti ya da ideolojinin etkisinde olmadığını vurguladılar.

Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde bir araya gelen ve üzerinde 'Ne 4-C Ne 4-B, Kadrolu İş, Güvenceli Gelecek İstiyoruz' yazılı bir pankart açan grup, eylem yaptı. Kendilerine 'Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP)' adını veren öğretmen adayları, Ankara'da eylemde olan Tekel işçilerine verdikleri destekten sonra kendilerine 'uç nokta' benzetmesi yapılmasına da karşı çıktı. Grup adına konuşan Platform Sözcüsü Volkan Bingöl, platform olarak Türkiye'deki

öğretmen açığını dile getirip, ataması yapılmayan 310 bin öğretmenin temsilcisi olduklarını vurguladı. Bingöl, "AYÖP, kesinlikle hiçbir siyasi partinin ve ideolojinin etsi altında değildir. Tamamen heterojen bir yapı olan AYÖP, sadece mağdur olan ve ekmek peşinde koşan öğretmenler topluluğudur. Kimse bize 'öğretmen değilsiniz' diyemez. Elimizde gördüğünüz diplomalar, binbir güçlükle 4-5 yıl okuduktan sonra alınterimizin, beynimizin ödülü olarak bize verildi" dedi. Atamalarının yapılması taleplerinde

kararlı olduklarını kaydeden Bingöl, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp talep ve isteklerini kendisine anlatmaktan yana olduklarını söyledi. Bingöl, taleplerinin kabul edilmemesi halinde öğretmenler olarak yakın zamanda 'ölüm orucu' tutacaklarını dile getirdi. Göstericiler, yapılan ortak açıklamanın olaysız bir şekilde dağıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber