Vakıfbank Destekli Laptop Satışlarına İlişkin Ayrıntılar

Ucuz fiyat ve uygun ödeme koşullarıyla dizüstü bilgisayar satışlarında ihaleyi, bilgisayarlar için 730 ve 920 dolarlık teklifler veren Datateknik - Casper - Sentim konsorsiyumu ile Toshiba kazandı. Bilgisayarda kullanılacak Office programlarına (Word, Excel vb.) ilişkin olarak Microsoftla anlaşma sağlanması halinde, laptoların fiyatı 670-860 dolara düşecek. Laptop'ları, devlet okullarında görevli 600 bin öğretmen, özel öğretim kurumlarında görev yapan 28 bin öğretmen ve üniversitelerdeki 77 bin öğretim üyesi alabilecek. Ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 09 Şubat 2005 06:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki habere ilişkin görüş alış verişi yapmak amacıyla Forum bölümü Eğitim-Öğretim Hizmetleri Sınıfı kategorisini kullanabilirsiniz.


İHALEYİ KAZANAN FİRMALAR

İhaledeki iki farklı laptop seçeneğinden 730 (anlaşma olması halinde 670) dolarlık laptoplar DataTeknik - Casper - Sentim Konsorsiyumu tarafından, 930 (anlaşma olması halinde 860) dolarlık üst kategorideki laptop seçeneği ise Toshiba firması tarafından temin edilecek.
1989'da kurulan Datateknik, Ülker Grubu'nun bilişim alanında kurduğu ilk firma. Şirket, Exper markasıyla bilgisayar üretimi yapıyor. Türkiye genelinde bayi ağına sahip Datateknik'in müşterileri arasında bakanlıklar, üniversiteler, sosyal güvenlik kurumları ve belediyeler yer alıyor.
1991 yılında iki genç bilgisayar mühendisi tarafından kurulan Casper Computer, bilişim alanında ithalatçı, üretici ve distribütör olarak faaliyet gösteriyor. Türkiye genelinde 600 mağazası bulunan firma 2003'te 48 bin adet bilgisayar sattı.
Bilişim sektörüne 1990 yılında giren Sentim Teknoloji, bu alanda tedarikçi firmaların yanı sıra, kurumsal ve bireysel pazarda yer alıyor. Firmanın 81 ili kapsayan, teknik destek ve servis altyapısı ağı kurulu. İhaleye, bu firmaların yanı sıra Aidata, İnfronic ile Koç Sistem de katılmıştı.


LAPTOPLAR NE KADARA SATILACAK?

Dizüstü bilgisayarların fiyatları, Microsoft Windows işletim sisteminde yapılacak indirimden sonra kesinleşecek. Fiyatları daha aşağı çekmek için Milli Eğitim Bakanlığı ile Microsoft arasındaki görüşmeler sürüyor. Anlaşma sağlanması halinde laptolar öğretmenlere 860 - 670 dolardan satılacak.


ÖĞRETMENLER LAPTOPLAR'I NE ZAMAN ALABİLECEK?

Vakıflar Bankası'nın, ihaleyi kazanan firmalarla bu ay sonunda protokol imzalamasının ardından öğretmene laptop satışının başlaması bekleniyor.


KDV YÜZDE 1 OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, ihalenin sonuçlanması üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan 'kampanyalı satış' izni istedi. Kampanyalı satış izninin verilmesinden sonra dizüstü bilgisayarların dağıtımına başlanacak. Öğretmenler bilgisayarlarını şubat ayı içinde ihaleyi kazanan firmalara ait satış noktalarından satın alabilecek.


PEŞİN VEYA VADELİ ALINABİLECEK

Dizüstü bilgisayarlar için peşin ödeme yapılabileceği gibi 36 aya varan vade seçeneklerinden de yararlanılabilecek. Vadeli ödemeyi tercih eden öğretmenlere Vakıfbank kredi kullandıracak. Krediler faiz farkı olmadan alınabilecek.

Öğretmenler bilgisayarlar için yüzde 18'lik KDV yerine sadece yüzde 1'lik KDV ödeyecek. Vakıfbank'ın ihaleyi kazanan firmalarla 15 Şubat'ta protokol imzalaması bekleniyor.


KİMLER YARARLANACAK?

Projeden, devlet okullarında görevli 600 bin öğretmen, özel öğretim kurumlarında görev yapan 28 bin öğretmen ve 77 bin öğretim üyesi ile öğretim elemanları yararlanacak.


ADSL ABONELİĞİ VAR MI?

Laptoplarda, 1 yıllık ücretsiz ADSL aboneliği ya da düşük fiyatlı internet kullanımına yönelik imkânların bulunması da planlanıyor. İki yıl garantisi olacak laptoplarda, öğretmenlerin ödeme gücüne göre 24 - 36 ay taksitlendirme yapılabilecek.


KLAVYELER NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, akademisyenler de dahil tüm öğretmenleri dizüstü bilgisayar sahibi yapmak için çıktığı ihalede, son dakika değişikliği yaparak kazanan firmalara bilgisayarların F klavyeli olması koşulunu getirdi. İhale şartnamesine F klavye koşulunu açıkça yazmayan bakanlığın, yüklenici firmalara uyarıda bulunarak, verilecek dizüstü bilgisayarların F klavye olmasını isteği bildirildi.


LAPTOP SEÇENEKLERİ

Datateknik - Casper - Sentim: 730 dolar: 14.1 inç TFT Ekran, 1.3 veya 1.5 Ghz Intel Mobil Celeron İşlemci, 20 GB HDD, 256 MB RAM, entegre 10/100 ethernet ve modem, mini PCI slot üzerine akıllı wireless (kablosuz) ağ kartı, 24x CDROM, MS Windows XP Türkçe, batarya+adaptör.

Toshiba: 920 dolar: 15 inç TFT ekran, 1.3 veya 1.6 Ghz Intel Centrino Mobil İşlemci, 40 GB HDD, 256 MB RAM, entegre 10/100 ethernet ve modem, board üzerinde entegre wireless ağ kartı, DVD CD/DVDRW, MS Windows XP Türkçe, batarya+adaptör.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber