Sendikacıya promosyon sürgünü!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Şubat 2010 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

K.Maraş Üniversitesinde Banka Promosyonları için yapılan mücadele sendikacıya sürgün ile neticelendi. Eğitim Bir Sen Üniversite Şubesi Basın Yayın Sekreteri Tevfik Yağcı Şube Müdürlüğü görevinden alınarak Kütüphane Memuru olarak sürgün edildi.

Üniversitenin Türkiye Garanti Bankası ile yaptığı Promosyon Protokolü ile alınan 4.600.000 TL'nin Başbakanlık Genelgesi'ne aykırı olarak neredeyse yarısına el konulması Eğitim Bir Sen Üniversite Şubesi ile K.Maraş Ünv. Rektörlüğünü karşı karşıya getirmişti. Promosyon Mücadelesi farklı boyutlara taşındı ve Eğitim Bir Sen Üniversite Şubesi Basın Yayın Sekreteri Tevfik Yağcı, Üniversite Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürlüğü görevinden alınarak Kütüphane Memuru olarak sürgün edildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile Türkiye Garanti Bankası arasında yapılan Promosyon Protokolü ile alınan 4.600.000 TL'nin 1.947.332 TL ?sine Rektörlük çeşitli gerekçelerle el koymuş ve neredeyse yarısını çalışana dağıtmayıp gasp etmişti. Başbakanlık Genelgesi gereği en az yüzde 70'lik kısmın çalışana dağıtılması gerekirken yüzde 50 ye yakınına el konulmuştu. Eğitim Bir Sen Üniversite Şubesi konun peşine düşerek çalışanların hakkının dağıtılmasını istemiş ve konu basına yansımıştı. Personelin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmak üzere denilerek kesilen 1.326.332 TL'ye ilaveten Üniversite yönetiminin öğrenci harçlarına karşılık aldık dediği 621.000 TL'lik keyfi pay üzerindeki şaibeler durmadı. Karşılıklı yazışmalar en sonunda basına yansıyınca Üniversite Şubesi Basın Yayın Sekreteri promosyon sürgünü yedi.

Üniversite Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı 03.02.2010 tarih ve 212-375/685 sayılı yazı ile Üniversite Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü olan Eğitim Bir Sen Üniversite Şubesi Basın Yayın Sekreteri Tevfik Yağcı'yı kütüphaneye memur olarak sürgün etti.

Haber:Ali YALÇIN / Yönetici-Sendikacı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber