130 avukattan 'Balyoz Planı'na suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2010 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Barosu'na kayıtlı 130 avukat, "Balyoz Planı"na ilişkin iddialar konusunda suç duyurusunda bulundu.

Adana Adliyesi'ne "Balyoz Planı" iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulunan avukatlar, daha sonra Seyhan Oteli'nde basın açıklaması yaptı.

Avukatlar adına basın açıklamasını okuyan Murat Karan, söz konusu iddiaların 20 Ocak tarihinden bu yana ülke gündemini meşgul ettiğini söyledi.

Varlığı tartışılan planların kim tarafından hazırlanırsa hazırlansın suç olduğunu ifade eden Karan, "Hepimizin başarılarından gurur duyduğu, devletimizin ve milletimizin asil organı Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir dönem görev yaptığı söylenen kişiler tarafından, cumhuriyetin, demokrasinin, hukukun ve vicdanların kabul edemeyeceği bir takım illegal planlar yapılmıştır. Amaca ulaşmak için ülkede kaos ortamı yaratmak, insan haklarını ihlal eden uygulamaları icra etmek, masum kabul edilemez" dedi.

Avukat Karan, "Bu tarz darbe ve müdahale planlarının kaynağı demokrasinin özümsenemeyişinden ileri gelmektedir. Varlığı tartışma konusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 35'inci maddesinin yeniden tanımlanması, madde metninde yer alan 'korumak ve kollamak' sözcüklerinin kime karşı korumak ve kollamak olduğunun somut hale getirilmesi gerektiği kanaatindeyiz" dedi.

Karan, "21. yüzyıl Türkiyesine yakışmayan ve bir darbenin mahsulü olan 1982 Anayasası değiştirilerek, evrensel hukuk değerlerinin üstün kılındığı bir Anayasanın oluşturulması gerek" diye konuştu.

Murat Karan, "Vatandaşların kendisinden emin yaşadığı, güçlü ve yüzü geleceğe dönük bir Türkiye Cumhuriyeti için kamuoyunda 'Balyoz Güvenlik Harekat Planı' olarak adlandırılan eylem ve planı hazırlayan kim varsa yargı önünde hesap vermesi amacıyla suç duyurusunda bulunduklarını" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber