Din Bir-Sen: Diyanet başkanı seçimle belirlensin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2010 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİN-BİR-SEN), Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanun Tasarısı'na ilişkin Devlet Bakanı Faruk Çelik'e rapor sundu. Raporda, "Diyanet İşleri başkanının 5 yıl süreyle ve seçimle göreve geleceği bir düzenleme yapılması" önerildi.

Bakan Çelik, geçtiğimiz günlerde sendika yöneticilerini kabul etti.

Sendika Genel Başkanı Lütfi Şenocak başkanlığındaki heyet, Çelik'e, Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na ilişkin görüş ve önerilerini içeren bir rapor iletti.

Raporda, tasarıdaki, "Başkan, 5 yıl süreyle atanır. Bir kimse en fazla 2 kez başkan atanabilir" hükmünün kaldırılarak, Diyanet İşleri Başkanı 'nın 5 yıl süreyle ve seçimle göreve geleceği bir düzenleme yapılması önerildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının özerk bir yapıya kavuşması gerektiği belirtilen raporda, bunun için Din İşleri Yüksek Kurulu üyelerinin seçildiği usulle Başkanlık Yönetim Kurulu oluşturulması, Yönetim Kurulu içinden birinin başkan seçilmesi, iş ve işlemlerin yönetim kurulu kararlarıyla yürütü lmesi önerileri getirildi.

"Milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde aday veya aday adayı olmak üzere görevinden istifa eden başkanlık personeli, aday gösterilmemeleri veya seçimi kaybetmeleri halinde eski görev yerlerine dönemezler; bunlar kazanılmış hak aylık derecelerine uygun bir kadroya atanırlar" ibaresinin tasarıdan çıkarılması istenen raporda, "Kur'an Kursu Öğreticisi" kavramının "Kur'an Kursu Öğretmeni" olarak değiştirilmesi talep edildi.

Raporda, ayrıca eğitim-öğretim dönemi ve ramazan ayı öncesinde sözleşmeliler dışında kalan diğer tüm kurum personeline iki maaş tutarında ikramiye ödenmesi önerildi.

Baş vaiz, uzman vaiz kadrolarının yeniden ihdas edilmesi, ihdas edilen baş Kur'an Kursu öğretmeni, uzman Kur'an Kursu öğretmeni, baş imam, uzman imam, baş müezzin, uzman müezzin kadrolarının sayılarının artırılması istenilen raporda, 4/B statüsünde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi talep edildi.

Raporda, halen vekil olarak görev yapmakta olan Kur'an Kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım olarak çalışanların kadroya geçirilmesi istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber