2 astsubay ve Avcılar Derneği Başkanı gözaltında

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2010 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Özel Yetkili Savcısı, Ergenekon soruşturması kapsamında Erzincan'da 2 astsubay ve Erzincan Avcılar Derneği Başkanı'nı gözaltına aldı.

Savcı, astsubayı gözaltına aldı, odasına sokulmadı

- Erzincan'da Ergenekon soruşturması kapsamında iki astsubay ile Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı gözaltına alındı.

Ergenekon soruşturmasını yürüten Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, 3. Ordu Karargah Komutanlığı'nda görevli bir astsubay, Yaylabaşı Jandarma Karakol Komutanlığı'ndaki bir astsubay ile Avcılar ve Atıcılar Dernek Başkanı Y.B.'yi gözaltına aldı.

Dün sabah saatlerinde Erzincan'a gelen Özel Yetkili Savcı Osman Şanal, Erzincan Avcılar Derneği Başkanlığı'nı yapan Y.B.'yi gözaltına aldı. Ardından Erzincan merkeze bağlı 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yaylabaşı beldesindeki Jandarma Karakol Komutanlığı'na giden Şanal ve beraberindeki iki savcı geç saatlere kadar karakol komutanı Astsubay M.Y.'nin ofisinde ve evinde aramalar yaptı. Aramadan sonra astsubay M.Y. de gözaltına alındı.

Özel Yetkili Savcı Osman Şanal daha sonra 3'ncü Ordu Karargahı İstihbarat Şubede görevli Astsubay A.S.'nin evinde yine Merkez Komutanlığı'ndan gelen görevlilerle birlikte aramaya katıldı. Aramanın ardından gözaltına alınan Astsubay A.S.'nin 3'ncü Ordu Karargahı'nda bulunan odasında arama yapmak için Savcı Şanal, Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nden aldığı arama emri ile birlikte nizamiyeye gitti.

Dün öğleden sonra karargaha girmek için bir süre bekleyen Savcı Osman Şanal, daha sonra tutanak tutarak nizamiyeden ayrıldı.

Gözaltına alınan iki astsubay Merkez Komutanlığı'na, Avcılar Derneği Başkanı ve av bayisi Y.B. de Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Gözaltına alınanların Erzurum'a götürülmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber