Polis memuru sokak kedisini ezdi, mahalleli ayaklandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Şubat 2010 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da, hızlı kullandığı iddia edilen otomobiliyle sokak kedisini ezen polis memuru ile ona tepki gösteren mahalleli arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. 4 kişi gözaltına alınırken, polisin otomobilinin camları kırıldı.

Olay saat 16.30 sıralarında Yenidoğan Mahallesi 2157 Sokak içinde meydana geldi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün çevre duvarının bulunduğu sokağa süratli girerek birkaç defa tur attığı iddia edilen ve adı açıklanmayan polis memuru, bir sokak kedisine çarparak telef olmasına neden oldu. Bunun üzerine sokakta oturanlar iddiaya göre, üniformalı olan çevik kuvvet polisini yoldan hızlı geçmemesi konusunda uyarıp, kediyi ezmesinden dolayı tepki gösterdi. Bunun üzerine çıkan tartışmanın büyümesi üzerine polis memuru, Cihan Oral, Yusuf Oral ve Ali Sevinç'le kavga etmeye başladı. Olay sırasında polis memurunun kaportasında ?Asi' yazan otomobilinin camları kırıldı.

Meslektaşlarını arayarak yardım isteyen polis memuru, kısa sürede gelen diğer polislerle birlikte Cihan Oral, Yusuf Oral ve Ali Sevinç'i iddiaya göre tartaklayarak gözaltına aldı. Yakınlarının gözaltına alınmasına sert tepki gösteren İbrahim Halil Su da gözaltına alındı. Daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri, 4 kişiyi Akıncılar Polis Merkezi'ne götürdü.

Polis memurlarının olay anında terör yaşattığını iddia eden gözaltına alınan İbrahim Halil Su'nun annesi Fatma Su, ?Biz polisimizi çok seviyoruz. Ancak özellikle son dönemde polis memurları bizim sokaktan aşırı hızlı geçiyor. Kediye çarpan polisi yeğenlerim uyarmış. Bunun üzerine çıkan kavgada, çok sayıda polis çocukları öldüresiye dövüp gözaltına aldı. Bende müdahale edip iki tarafa da kızdım. Benim oğlum yaşımdaki polis memuru bana, ?Gir lan evine' diye bağırma hakkını nereden buluyor anlamadım. Daha sonra da benim oğlumu da gözaltına aldılar? dedi. Emniyet yetkilileri ise soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber