KESK'ten Tekel eylemleri...

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Şubat 2010 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

(VAN) POLİS BARİKAT KURUNCA KISA SÜRELİ GERGİNLİK YAŞANDI

Van'da bir grup KESK üyesi, Tekel işçilerine destek amacıyla meşaleli yürüyüş yaptı. Cumhuriyet Caddesi üzerinden Sanat Sokağı'na yürümek isteyen gruba polis barikat kurarak engel olunca kısa süreli gerginlik yaşandı. KESK üyeleri yürüyüş sonrası yaptıkları basın açıklamasının ardından sesizce dağıldı.

(KARS) TEKEL İŞÇİLERİNE KAŞAR GÖNDERECEKLER

Kars'ta sendikalar, sivil toplum örgütleri ile siyasi partiler TEKEL işçilerine destek vermek amacıyla meşaleli yürüyüş yaptı. Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Ahmet Adıgüzel, TEKEL işçilerine Kars'tan kaşar göndereceklerini söyledi.

Grup, Kazımpaşa Caddesi'nden başlayarak, Halitpaşa ve Atatürk caddelerini, TEKEL işçilerinin lehine ve AK Parti Hükümeti'nin de aleyhine sloganlar atarak ellerinde meşalelerle yürüdü. Karlı havada ve Çevik Kuvvet ekipleri eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş Atatürk Caddesi ile Faikbey Caddesi'nin birleştiği kavşakta sona erdi. Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Adıgüzel, Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek, "Dünyanın neresinde alınların teri için, ekmeklerinin onuru için direnen emekçilere iftira atmak, onları suçlu gibi göstermek vardır? Dünyanın hangi demokratik ülkesinde hak arayanlara, bunun için kitlesel olarak halkın vicdanına seslenen emekçilere tahammül edemeyen bir Başbakan vardır" diye konuştu. Adıgüzel, TEKEL işçilerine Kars'tan kaşar göndereceklerini de söyledi. Adıgüzel, "TEKEL işçilerine destek amacıyla onlara Kars'tan kaşar göndermeye karar verdik. Sendika olarak ne kadar kaşarı göndereceğimizi daha sonra açıklayacağız" dedi.

(TRABZON) KESK ÜYELERİ ELLERİNDEKİ MEŞALELERLE YÜRÜDÜLER

Trabzon'da Kamu İşçileri Sendikası (KESK) üyeleri, tekel işçilerine destek vermek için eylem düzenledi.

KESK üyelerinin eylemine bazı sivili toplum örgüleri, siyasi partiler ve tekel işçilerinin yakınları katıldı. KESK Trabzon Şubesi'nden Atatürk Alanı'na kadar ellerindeki meşalelerle sloganlar atarak yürüyen grup, daha sonra burada bir basın açıklaması yaptı. KESK dönem sözcüsü Recep Gülay, "Ellerimizdeki meşaleler bundan iki ay önce Ankara'da başlayan Tekel direnişinin kıvılcımıdır" dedi ve "Hükümetin Tekel direnişi karşısında sergilediği kibirli ve düşmanca tutumun nedenini biliyoruz. Çünkü Tekel işçileri 2 aydır sürdürdükleri direnişle siyasi iktidarı can evinden vurmuşlardır. Gün Tekel işçilerinin direnişini büyütme günüdür Tek el olma günüdür. Bilinmelidir ki Tekel işçisi kazanırsa tüm çalışanlar kazanacak. Halk kazanacak" dedi.

(BALIKESİR) BAZI VATANDAŞLAR ALKIŞLARLA DESTEK VERDİ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Balıkesir Şubeler Platformu bugün saat 18.00'de gerçekleştirdiği meşaleli eylemle Tekel işçilerine destek verdi.

Kamu emekçilerinin eylemine Türk-İş'e bağlı sendikaların başkanları ve işçilerle birlikte CHP, EMEP ve Komünist Parti de destek verdi. Bazı vatandaşlar da evlerinden ve işyerlerinden eylemcilere alkışlarla destek verdi. KESK'in önünde buluşan eylemciler ellerinde meşalelerle yürüyerek AKP İl Başkanlığı'na yürüdü.

(DİYARBAKIR) AÇIKLAMA SONRASI 5 DAKİKALIK OTURMA EYLEMİ

Ankara'da eylemde bulunan Tekel işçilerine destek vermek için Diyarbakır´da sivil toplum örgütleriyle bazı sendikalar meşaleli yürüyüş düzenleyip oturma eyleminde bulundu.

Diyarbakır'da Demokrasi Platformu üyesi yaklaşık 200 kişi Yenişehir İlçesi Ofis Semti Sanat Sokağı'nda toplanıp 500 metre yürüdü. Yürüyüş boyunca sık sık, "Susma haykır tekel yanlız değil", "Direne direne kazanacağız", Genel grev genel direniş" ve "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganları atarak ellerinde "Hepimiz Tekeliz" yazılı dövizler taşındı..

Açıklama sonrasında üyeler 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminden sonra kalabalık sessizce dağıldı.

(TUNCELİ) AK PARTİ İL BİNASI ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Tunceli'de Sanat Sokağı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi ellerinde meşalelerle Cumhuriyet Caddesi üzerinde, 'Tekel işçileri yalnız değildir. 4-C ve kölelik yasalarına hayır. Baskılar bizi yıldıramaz' yazılı pankart taşıyıp, hükümet aleyhine attıkları sloganlarla yürüyüşe geçti. Kışla Caddesi üzerindeki AK Parti il binası önüne gelen protestocular adına Sendikalar Platformu Dönem Sözcüsü Alişer Tumar bir açıklam ayaptı. Tumar, "Tekel işçileri 2 aydır büyük bir mücadele örneği vererek AKP hükümetine büyük sıkıntılar yaşatıyorlar. Bu onurlu direnişi Tunceli'de tüm kalbimizle destekliyoruz. Bütün dünyaya örnek olan bu direniş bütün dünya emekçilerinin takdirini kazanmıştır. Bu nedenle bizlerde Tunceli'de Tekel işçilerinin Ankara'da yaktığı direniş ateşine destek vereceğiz ve hep yanlarında olacağız" dedi.

Protestocular daha oturma kısa süreli oturma eyleminin ardından dağıldı.

(SİVAS) TEKEL İŞÇİLERİNE MEŞALELİ DESTEK

Sivas'ta Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na(KESK) bağlı bir grup üye Ankara'da eylem yapan TEKEL işçilerine destek için meşale yakarak yürüyüş yaptı.

KESK Sivas Şubeler Platformu 58 gündür Ankara'da eylemde olan TEKEL işçileri için meşale yakarak destek yürüyüşü düzenledi. Atatürk Caddesi'nde başlayan ve hükümet meydanında basın açıklamısıyla son bulan yürüyüşe yaklaşık 50 kişi katıldı.

Önder Doğan'ın konuşmaları sırasında grup ´TEKEL işçisi direnişin simgesi', 'Zam, zulüm, işkence işte AKP', 'Direne direne kazanacağız' şeklinde sloganlar attı. Açıklama sonrası grup olaysız şekilde dağıldı.

(EDİRNE) YÜRÜYÜŞ SIRASINDA POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

Edirne'de Tekel işçilerine destek vermek isteyen yaklaşık 500 kişi ellerindeki meşalalerle yürüdü ve hükümet aleyhine sloganlar attı.

Ankara'da eylemlerini sürdüren Tekel işçilerine destek vermek için toplanan 500'e yakın DİSK ve KESK üyesi ile eyleme destek veren bazı vatandaşlar Edirne Belediye Başkanlığı önünde toplandı.

Burada ellerindeki meşaleleri yakan eylemciler yakalarına da "4/B,4/C'ye hayır" "Hepimiz Tek-el-iz" yazılı etiket yapıştırdı. Daha sonra 'Tekel işçisi direnişin simgesi','Direniş var yılgınlık yok, ya hep barebar ya hiç birimiz', 'Zafer direnen emekçinin olacak', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek' gibi sloganlar atarak Çilingirler caddesini takiben kentin en işlek yeri olan Saraçlar cadesine geldi.

Burada polisin de aldığı geniş güvenlik önlemleri altında grup adına KESK üyesi Özer Demir açıklama yaptı. Demir, "Bu akşam bir kez daha bir arada, sokaklardayız. Ellerimizde tuttuğumuz meşaleler bundan iki ay önce Ankara'da başlayan Tekel direnişin kıvılcımıyla yakılmıştır. Ankara'nın soğuk ayazına,hükümetin başvurduğu polis şiddetine, başbakanın tehditlerine, Maliye Bakanının iftiralarına rağmen direnişlerini sürdürerek emekçilerin kararlılığını dosta düşmana bir kez daha gösteren Tekel işçilerine buradan selam olsun. Mücadeleleri mücadelemizdir."dedi. Yapılan basın açıklamasından sonra eylem olaysız sona erdi.

(ZONGULDAK) 150 KİŞİ MADENCİ ANITI ÖNÜNDE TOPLANARAK DESTEK VERDİ

Zonguldak'ta, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na bağlı sendikaların temsilci ve üyelerinden oluşan yaklaşık 150 kişi, ellerinde meşalelerle yürüyerek Tekel işçilerine destek verdi.

Havanın kararmasıyla birlikte kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanıldı. Eğitim-Sen Şube Sekreteri Barış Güven, burada yaptığı basın açıklamasında, hükümetin Ankara'da eylemlerini sürdüren Tekel işçilerine yönelik izlediği politikayı eleştirdi. Güven, "Dünyanın neresinde emekçilerin ücretleri bir anda yüzde 50'ye varan oranlarda düşürülmekte, hakları tırpanlanmaktadır? Hükümetin, Tekel direnişi karşısında sergilediği kibirli ve düşmanca tutumun nedenini bizler biliyoruz. Tekel işçileri 2 aydır sürdürdükleri direnişle siyasi iktidarı can evinden vurmuştur" dedi.

(KONYA) YÜRÜYÜŞ YAPAN KESK ÜYELERİ HÜKÜMET ALEYHİNE SLOGAN ATTI

Konya'da KESK'e bağlı sendika üyeleri ile ÖDP'liler, Ankara'da eylem yapan Tekel İşçileri'ne, destek vermek amacıyla ellerinde meşaleler ile yürüyüş yaptı. KESK'e bağlı sendika üyeleri ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyesi yaklaşık 100 kişi saat 18.00'de, Zafer Meydanı'nda bir araya geldi. KESK Dönem Sözcüsü Hüseyin Böke, Tekel işçilerine destek için toplandıklarını söyledi. Böke, hükümetin, Tekel direnişi karşısında sergilediği, kibirli ve düşmanca tutumun nedenini çok iyi bildiklerini ifade etti.

'Gün gelecek devran dönecek, AKP hesap verecek' şeklinde slogan atan grup basın açıklamasının ardından ellerindeki meşalelerle, yaklaşık 400 ileride bulunan KESK binası önüne kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından grup, sessizce dağıldı.

(ESKİŞEHİR) BİN KİŞİ MEŞALELERLE YÜRÜDÜ

Eskişehir'de yaklaşık bin kişi, TEKEL işçilerinin eylemine destek amacıyla ellerinde meşalelerle yürüyüş yaptı.

İki Eylül Caddesi Kızılay İş Merkezi önünde bu akşam toplanan kalabalık ellerindeki meşaleleri yaktı. KESK tarafından düzenlenen, çeşitli demokratik kitle örgütleri ile odaların destek verdiği yürüyüşe katılan yaklaşık bin kişi 'İş güvencemize sahip çıkmak ve 4 / C'ye hayır demek için TEKEL işçisi ile dayanışma eylemindeyiz' yazılı pankart açtı, ellerinde çeşitli yazıların bulunduğu dövizler ve meşaleler taşıdı.

Hamamyolu Caddesi'ndeki Yediler Parkı'na kadar yürüyen kalabalık sık sık "TEKEL işçisi yalnız değildir", "4 C'ye hayır", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Direne direne kazanacağız", "Sözleşmeli köle olmayacağız", "TEKEL işçisi, direnişin simgesi" ve "Zam, zulüm, işkence işte AKP" şeklinde slogan attı.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık alkışlarla TEKEL işçilerine destek verip daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber