Bakan Dinçer: 150 işçi daha 4/C'ye geçti

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Şubat 2010 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, dün akşam itibariyle 150 Tekel işçisinin daha 4/C'ye geçtiğini açıklarken, ``Bu eylemi lütfen sona erdirin. Açlık grevini sona erdiren işçi arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çünkü, müracaat süresi hukuki olarak düzenlenmiştir. Vaktinde müracaat etmezlerse bunu kullanma imkanımız olmayacaktır. Şayet, 15 Şubat´tan önce müracaat edebilirlerse biz de onları işlerine yerleştireceğiz ve biz ilk maaşlarını vereceğiz'' dedi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ile birlikte Denizli'nin Çivril İlçesi'ne gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılışına katıldı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AKP Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mehmet Salih Erdoğan ile Denizli Belediye Başkanı AKP'li Nihat Zeybekci'nin de katıldığı açılış töreninde konuşan Bakan Dinçer, günlerdir eylemlerini sürdüren Tekel işçilerine seslendi.

``15 ŞUBAT'TAN ÖNCE BAŞVURURLARSA İŞE YERLEŞTİRİRİZ''

Tekel işçilerinin kamudaki çalışma hakkının devam etmesi için ay sonuna kadar 4/C'ye müracaatların beklediklerini vurgulayan Dinçer, ``Her şeyden önce ay sonuna kadar beklentim işçilerimizin hepsinin 4/C için müracaat edeceği şeklinde. Tüm kamuoyu ve basına şunu söylüyorum; kimse merak etmesin hiçbir tatsızlık olmayacak. İşçilerimiz 4/C´ye müracaat edecekler ve biz de onları gönül rahatlığı ile öncelikle ve mümkünse kendi illerinde değilse en yakın illerde görevlendireceğiz. O bakımdan her şeyin normal bir şekilde gittiğini söyleyebiliriz. Eylemi yapan arkadaşlara tavsiyem; lütfen eylemi bırakıp gelsinler ve müracaat etsinler. Bu eylemi lütfen sona erdirin. Açlık grevini sona erdiren işçi arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çünkü, müracaat süresi hukuki olarak düzenlenmiştir. Vaktinde müracaat etmezlerse bunu kullanma imkanımız olmayacaktır. Şayet, 15 Şubat´tan önce müracaat edebilirlerse biz de onları işlerine yerleştireceğiz ve biz ilk maaşlarını vereceğiz'' dedi.

``TEKEL EYLEMİ SOSYAL İSTİKRARI BOZUYOR''

Bakan Dinçer, Tekel eyleminin siyasi bir malzemeye dönüştürüldüğünü öne sürerken, ``Tekel işçileri önce kendi haklarını almak için yola çıktı. Daha sonra bu eylem muhalefetin malzeme olarak kullandığı bir şekle dönüştü. Bugünlerde ise bu eylem, sadece muhalefetin kullandığı bir araç değil, aynı zamanda sosyal istikrarı bozma çabasının bir malzemesine dönüştü ve bu bakımdan tatsız bir durumun ortaya çıktığı söylenebilir'' diye konuştu.

``150 İŞÇİ DAHA MÜRACAAT ETTİ''

Dün akşam (perşembe) itibariyle yaklaşık 150 Tekel işçisinin daha 4/C için müracaat ettiğini açıklayan Dinçer, bunların önemli bir kısmının işe yerleştirildiğini söyledi. Dinçer, müracaat sayısının artarak devam edeceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber