MHP'den Genelkurmay'a: Tehdit etmemeli, ne biliyorsa açıklamalı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2010 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bölükbaşı: Genelkurmay Başkanı tehdit etmemeli, ne biliyorsa açıklamalı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğun, "Sınır aşılırsa bildiklerimizi halka paylaşmaya başlayacağız" şeklindeki sözleri üzerine, "Türk silahlı kuvvetlerine yönelik saldırıların her geçen gün artarak devam ettiği bir ortamda halen genelkurmay başkanımızın 'çok gelirseniz açıklarım ha' demesinin bir anlamı yoktur. Genelkurmay başkanımız hemen açıklamalıdır." dedi.

Partisinin, Bursa il binasında basın toplantısı düzenleyen Bölükbaşı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bölükbaşı, bir gazetecinin, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğun yaptığı açıklamayı sorması üzerine şunları söyledi:

"Genelkurmay başkanımız, 'Bu asimetrik psikolojik harekatla bütün kanunsuz yolları kullanıyorlar, çok üzerimize gelirlerse biz de bütün bildiklerimizi açıklarız' diyor. Şimdi genelkurmay başkanımız hemen açıklamalıdır. Bu kadar, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik saldırıların her geçen gün artarak devam ettiği bir ortamda halen genelkurmay başkanımızın 'çok gelirseniz açıklarım ha' demesinin bir anlamı yoktur. Açıklaması bir mecburiyet haline gelmiştir kendisi için. Türk milletinin bilmesi lazım. Kim kimin hesabına, neyi ne amaçla yapıyor. O bakımdan sayın genelkurmay başkanımızın bunu açıklamasında fayda görüyorum."

Açıklanması gereken bir diğer konunun da Dolmabahçe görüşmesi olduğunu belirten Bölükbaşı, "Muhatapları şimdiki genelkurmay başkanımız değil ama Dolmabahçe görüşmesinin de ne olduğunun bir gün açıklanması ile bugün sis perdesi altında kalan bazı şeylerin aydınlanması da imkan dahiline girer." diye konuştu.

"MERAK EDEN VARSA YAKLAŞSIN GÖRSÜN"

Bölükbaşı, bir soru üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis'te AK Parti milletvekilleri ile yaşanan kavganın ardından yaptığı, "Bizim sıralara bir metreden fazla yaklaşırsanız ne olacağını görürsünüz" şeklindeki açıklamasına da açıklık getirdi.

AK Parti'nin arabayı yanlış yola soktuğunu ve şimdi de 'hasar büyük' diye şikayet ettiğini ileri süren Bölükbaşı, şöyle konuştu: "O yola girmeyecektin. Çünkü o yolda yaptığın terbiyesizliğin hak ettiği cevabı verecek 69 kişi var. Ki çoğumuz yoktuk o gün. Sayın genel başkan söyleyeceğini söylemiştir. Bir metre sözü espri üretilecek bir söz değildir. Dediği şudur, 'eğer siz bizim oturduğumuz sıralara saldırı amacıyla gelirsen, bunun karşılığını misliyle görürsün' Bunun içinde onlara bir çıkış yolu vermiştir, bir metre sınırını geçme diye. Ne olacağını merak eden varsa, yaşayarak görür."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP'lileri tıp ilmine havale etmesi konusunda ise Bölükbaşı, "Sayın Başbakan'ın bizi tıp ilmine havale etmesi konusunda ise şimdi bir şey diyeceğim yine bize tazminat davası açacak. Ama sayın Başbakanın uzun bir dinlenme dönemine ihtiyacı var. Bizi tıp ilmine havale etmeden önce kendisinin de tıp ilminin herkes için lazım olan hayırlı bir alan olduğunu hatırlamasını tavsiye ederim." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber