SPK eski başkanının THY'ye yönetim kurulu üyesi olması 2531 sayılı Kanun kapsamına girer mi?

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 13 Şubat 2010 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SPK eski Başkanı Turan Erol THY'li oldu, tartışma başladı

Gülümhan GÜLTEN / VATAN

SPK başkanlığından geçtiğimiz yıl ayrılan Turan Erol, THY Yönetim Kurulu Üyesi oldu. THY Anonim Ortaklığı Yönetim Kurulu önceki gün yaptığı toplantının ardından durumu, ?Boş bulunan Yönetim Kurulu üyeliğine Doç. Dr. Turan Erol'un yapılacak ilk genel kurul toplantısında Genel Kurul'un tasvibine sunulmak üzere seçilmesine karar verdi? diye duyurdu.

Aynı açıklamada, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Erol'un Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmesine ilişkin olarak, ?Haziran 2007 ile Şubat 2009 tarihleri arasında Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı olarak görev yapan Doç. Dr. Turan Erol, hisseleri İMKB'de işlem gören Ortaklığımıza bilgi ve birikimiyle katkı sağlayacaktır? değerlendirmesinde bulundu.

Gelişme dün İMKB'de duyurulurken kamuda yöneticilik yapanlar için 2531 sayılı kanunun ?ayrıldıkları tarihten başlayarak 3 yıl süreyle, o daire, idare, kurum ve kuruluştaki görev ve faaliyet alanlarıyla ilgili konularda doğrudan doğruya veya dolaylı olarak görev ve iş alamazlar? açık hükmü dikkate alınarak Erol'un durumu da tartışılmaya başlandı. Bu açık hükme rağmen, henüz görevden ayrılalı 1 yıl olmuşken Erol'un THY yönetimine giremeyeceği, Kamu Etik Kurumu ve yargının harekete geçebileceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber