TTB: Mesai dışı poliklik genelgesi açık değil

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 13 Şubat 2010 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce ?Tam gün Yasası' kapsamında 28 Ocak'ta yayımlanan ?Mesai Dışı Poliklinik Uygulaması' genelgesine tepki gösterdi.

TTB Genel Sekreteri Dr. Eriş Bilaloğlu, düzenlediği basın toplantısında, tam gün yasasının ilk genelgesiyle, acillerde yaşanan gereksiz yoğunluğun azaltılması için hafta içi ve mesai dışı gece 24.00'e kadar poliklinik hizmetlerinin verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Bilaloğlu: ?Hastalar, birinci basamakta alınan katılım payını vermemek için acil sağlık hizmetlerine başvuruyorlar. Bu bir suistimal meselesi değildir. Bakanlık, katkı katılım payını kaldırmalıdır? dedi.

Bilaloğlu, söz konusu düzenlemenin sekiz saati dolduran bir hekimi mesaiden sonra sekiz saat daha çalışmaya mahkûm ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

?Bu tür çalışan bir hekim ertesi gün işine devam mı edecektir, izin mi yapacaktır? Bundan böyle günlük çalışma süresi 16 saat mi olacaktır? Gece 24.00'ten sonra hekimi, hemşiresi, temizlik elemanı evine nasıl gidecektir? Tam gün yasasıyla murat edilen sekiz saat çalışma karşılığı sadece maaş, mesai dışındaki çalışmalarla ancak ek bir gelir elde etme olanağı sunan bir şekilde mi olacaktır??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber