Meslek liselilerin tek çıkış yolu yurtdışı eğitim mi?

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2010 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'ın YÖK'ün katsayı düzenlemesini ikinci defa iptal etmesi, meslek lisesi öğrencilerinin de tepkisini çekiyor. Sıkıntılarını internetteki forumlarda paylaşan meslek liseliler, aile bütçelerini zorlamadan yurt dışında üniversite eğitimi alabilmenin yollarını arıyor.

"Meslek liseliyiz diye yok sayılıyoruz. Bu ülkede üniversite eğitim hakkımız bile çok görülüyor." diyen öğrenciler, Danıştay'ın kararının, imam hatip liselilerin yanında kendilerini de yaktığını ifade etti. Türkiye'de 20 bin merkezde bir o kadar din görevlisi bulunduğunu hatırlatan meslek liseliler, "Bu ülkeye din görevlisi de gerekli. 100 bin meslek liseli, bu kararla mağdur ediliyor." dedi.

Dertlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK'ün çözebileceğine inanan mağdur öğrenciler, Bulgaristan'da okumanın yollarını arıyor. Komşu ülkede tıp, eczacılık, mühendislikler, hukuk, uluslararası ilişkiler gibi birçok bölümde okuyabilmelerinin mümkün olduğunu öğrenen meslek liseliler, problemin çözümlenmemesi halinde farklı yolları devreye sokacaklarını belirtiyor. Danıştay mağduru Osman Sezen, arkadaşlarına, "Stres yok, Bulgaristan'da eğitim alabiliyoruz." diyerek moral veriyor. Burhan Çelik se imam hatiplilerle birlikte kendilerinin de yandığını belirtirken Danıştay'a çatıyor: "Amaçları belli." Eda Demirel de meslek liselilerin bir yerlere gelmesinin istenmediğine dikkat çekiyor. Hatice Yel, "Katsayılarla uğraştıkları kadar başka şeylerle uğraşsalardı, Türkiye şu anda gelişmekte olan değil, gelişmiş bir ülke olacaktı." diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber