Başbakan'dan sendikalara 4-C sitemi: Ayıp olmuyor mu?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2010 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sendikaların 4-C'nin iptali amacıyla Danıştay'a başvurmasını, "Biz kasaba devleti değiliz. Ayıp olmuyor mu?" sözleriyle eleştirdi. Tekel işçilerine 'eylemi sonlandırın' çağrısı yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4-C'yi kendilerine zamanında teklif edenin sendikacılar olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekel işçilerinin başlattığı eylemlerle ilgili olarak sendikaların 4-C'nin iptali amacıyla Danıştay'a başvurmasını eleştirdi. 4-C uygulamasının mimarının kendileri değil, sendikalar olduğunu söyleyen Erdoğan, "Biz bu sistemi onlarla konuşarak uygulamaya karar verdik. Bunlar sabah kalktıklarında akşam yaptıklarını unutuyorlar. Ayıp olmuyor mu? Biz kasaba devleti değiliz." tepkisi verdi. Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yayınlanan açıklamalarıyla ilgili, medya üzerinden müzakere yapmayacağını yineledi. Basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine Başbakan, "Ben sizin önemsediğiniz kadar önemsemiyorum. Benim de moralim zaman zaman bozuluyor biliyorsunuz. Bazen şirazesinden çıktığı da oluyor." cevabını verdi.

Başbakan Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenecek ABD-İslam Dünyası Forumu'nun açılış oturumunda ana konuşmayı yapmak üzere bu ülkeye gitti. Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan Katar'a hareketinden önce basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı. Erdoğan, bir gazetecinin, "Komuta kademesinde geçen hafta Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın açıklamaları vardı. Açıklamalarda, askerlerde bir moral bozukluğu olduğundan bahsettiler ve 'Kimsenin ordunun moralini bozmaya hakkı yok.' dediler. Bu açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz? Sayın Başbuğ, 'Benim elimde de bilgi ve belgeler var.' demişti. Bu kapsamda bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "Ben medya üzerinden böyle bir tartışmanın, müzakerenin içinde yer almam. Genelkurmay Başkanı ile zaten her hafta olağan toplantılar yapıyorum. Bu konuları gerekirse orada görüşürüz, görüşüyoruz. Dolayısıyla bu tür spekülasyonlar içinde bir başbakan olarak yer alırsam, bizler bu makamı iyice küçültmüş oluruz. Böyle bir değerlendirme içine girmeyeceğim." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber