?Kamu kurumları kalitesiz yönetiliyor'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Şubat 2010 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EYLEM TÜRK

Kamuda çalışan yöneticilerin özel sektördekilerden daha az maaş aldığını söyleyen Şerif Kaynar ?Kimse kamuda çalışmak istemiyor.?Bu da kurumların kalitesiz yönetilmesine yol açıyor?dedi

Türkiye'nin önde gelen beyin avcılarından olan Korn/Ferry şirketinin Türkiye Başkanı Şerif Kaynar, kamu kuruluşlarındaki yöneticilerle özel sektör yöneticileri arasındaki maaş farkının giderek açıldığını söyledi.

Kaynar, ?Geçmişte kamuda çalışan yöneticiler daha fazla maaş alırlardı. Bu durum tersine döndü. Özel sektörde çalışanlar şimdi daha fazla maaş alıyorlar. Artık kimse kamuda çalışmak istemiyor. Bu da kurumların kalitesiz yönetilmesine yol açıyor? dedi.

Kaynar, bu nedenle kamu sektörüne yönetici seçerken beyin avcısı şirketlerden destek alınmasının önemli olduğunu vurguladı.

?Siyasetten talep yok'

Korn/Ferry'e dünyadan siyasetçi hatta genel kurmay başkanı talebi geldiğini anlatan Kaynar, ?Ancak Türkiye'de böyle bir talep yok. Zaten siyasetçi bulmak bizim işimiz değil? dedi.

İşlerinin kendilerine başvuran şirketlere en doğru insanı bulmak olduğunu söyleyen Kaynar, ?Şu anda yönetici arayan binlerce müşterimiz var. Ama iyi bir CV'ye sahip yönetici eksikliği var. Bu kadar işsiz var ancak CV'si iyi olan kişilerin sayısı az. Yani iş var, aday yok? diye anlattı.

Artık iş bulabilmek için iyi bir çalışan olmanın yeterli olmadığının altını çizen Kaynar, ?Yeni dönemde aynı zamanda kendi pazarlamanızı yapacak yeteneğe sahip olmak gerekiyor? diye konuştu.

?İş var, yönetici adayı yok'

Şerif Kaynar, ?Şu anda yönetici arayan binlerce müşterimiz var. Ancak Türkiye'de CV'si iyi olan kişilerin sayısı az. Yani iş var, yönetici adayı yok? dedi

?Beyin avcılığı da ihtisaslaşacak'

Önümüzdeki dönemde beyin avcılığının da ihtisaslaşacağını söyleyen Şerif Kaynar, ?Teknoloji şirketleri, spor kulüpleri, avukatlık büroları için uzmanlaşmış beyin avcısı şirketleri olacak. Hatta sadece bağımsız yönetim kurulu üyeleri bulan şirketler kurulacak? dedi.

Türkiye'nin yönetici ihraç etmeye başladığını belirten Kaynar, ?İleriki dönemde bunun sayısı daha da artacak? diye konuştu. Türkiye'de yeni dönemde bankacılık ve hizmet sektörünün yıldızının parlayacağını söyleyen Kaynar, ?Ayrıca önümüzdeki 10 yıl boyunca hep ihmal edilen sanayi de ön plana çıkacak? dedi.

1 milyon CV'miz var

Korn Ferry olarak bünyelerinde 1 milyona yakın CV (özgeçmiş) bulunduğunu kaydeden Kaynar, şunları söyledi: ?Özel bir sistemle tüm dünyada çalışan Türkleri de görebiliyoruz. Hangi işte ve hangi pozisyonda çalışıyor, hemen tespit edebiliyoruz. Ama kişileri bulmak bu işin yüzde 30'u diyebilirim. Ardından, ?Adaylar arasında hangisi bu iş için iyi? sorusu geliyor. Doğru kişiyi bulduğunuzda ise önereceğiniz pozisyon için onu ikna etmeniz gerek. Mesela Turkcell için Süreyya Ciliv'e telefonla ulaştığımda eşiyle birlikte ABD'deki evlerinde yumurta pişiriyordu. ?Yumurta kırmak üzereyim, ailemle kahvaltı yapıyorum' dedi. Ardından ikna süreci başladı. Yani kişileri bulmak gerçekten bu işin yüzde 30'unu oluşturuyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber