Başbakanın bahsettiği sendikacı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2010 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendikacı: Samandağ'a bile gideriz Başbakan: Günah değil mi?

Başbakan Erdoğan'ın Show TV'de katıldığı canlı yayında 'İstemezdim ama ifşa edeceğim. Bir sendikacı bana diyor ki, İzmir'de çalışan işçiyi gönderin Hakkari'ye, Muş'a zaten gidemez' sözleri ardından 'bu teklifi yapan sendikacı kim?' sorusu gündeme geldi. Sendikacının, Türk-İş Mali Sekreteri Ergün Atalay olduğu ortaya çıktı.

Başbakan'la yapılan görüşmeye Türk-İş Başkanı'yla birlikte giden Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Sendikası Başkanı Ergün Atalay önce yazılı açıklama yaparak o sözlerin kendisine ait olduğunu belirtti. Daha sonra AKŞAM'a Başbakan Erdoğan'la arasında geçen konuşmanın ayrıntılarını anlattı.

'Zaten işçiler benim söylediklerimi talep ediyor. Günlerdir hükümetten talep ettiğimiz bu. Kadro nerede varsa oraya gönderin, işçiler gitmezse onların bileceği iş, diyoruz. Bunun neresi yanlış. Ben işçinin söylediğini Başbakan'a söyledim ve söylemeye devam edeceğim' diyen Atalay'ın verdiği bilgiye göre, Erdoğan'la aralarında tartışma konusu konuşma şöyle geçti:

Atalay: Nerede boş kadro varsa işçilerin ataması oraya yapılabilir. Tarım Bakanlığı'nın Orman müdürlüklerinin yurt genelinde örgütlenmesi var. Oralar olabilir. İzmir'deki işçiyi Muş'a, başka ile Samandağ'a, nerede boşluk varsa oraya atabilirsiniz. Yeter ki kadro olsun. İşçi bunu istiyor.

ErdoĞan: Günah değil mi? İşçilerin evlerini dağıtmaya hakkımız var mı?

Atalay: O zaman Allah razı olsun. Evinin en yakını neresiyse orada kadro verin imkan varsa. Ama yoksa atamayı siz yaparsınız gidip gitmeme tercihi işçinin olur.

Kazanılmış hak sağlamaz

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, süre tartışmasında şu yorumu yaptı: 'Referandum yapılırken bir geçici madde konulmamasının sıkıntısı yaşanıyor. Burada bir statü hukuku söz konusu. Dolayısıyla statü hukukunda yeni kanun uygulanır. Burada daha önce 7 yıl iken seçilmiş olması, özel hukuk anlamında bir kazanılmış hak sağlamaz. Yeni statünün gereği olarak ortaya farklı bir durum çıkıyor. Şimdi Sayın Gül'ün ikinci kez aday olması olanağı var. 5+5 uygulanabilir.' dedi.

Tam not aldı

ErdoĞan'In önceki akşam konuk olduğu 'Siyaset Meydanı Başbakan ile Özel', seyirciden tam not aldı. Siyaset Meydanı, aynı saatte yayında olan Kapalıçarşı, Haneler, Papatyam ve Hanımın Çiftliği gibi sevilen dizilerin arasında büyük bir izlenme oranına sahip oldu. Siyaset Meydanı Başbakan ile Özel programı tüm kişilerde 4.2 reyting, 11,8 izlenme payı, AB grubunda ise 5 reyting, 13,4 izlenme payı aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber