Görevden alınan İstihbarat başkanı için yapılan savunma sadece takdir hakkı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Şubat 2010 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara

Görevden alınan İstihbaratçı Ramazan Akyürek hakkında ?işlem yapılmasına yer olmadığına? karar veren bakanlık ?taktir hakkı? dışında gerekçe göstermedi

İçişleri Bakanlığı'nın, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı görevinden alarak, kızak görev olarak nitelenen Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'na atadığı Ramazan Akyürek'in, önümüzdeki hafta eski görevine dönmesi bekleniyor. Başta Hrant Dink'in öldürülmesi olayı olmak üzere birçok olayda adı geçen Akyürek hakkındaki tüm soruşturmalarda, işlem yapılmasına yer olmadığına karar veren bakanlık, ?takdir hakkı? dışında bir gerekçe gösteremeyince, Akyürek'in eski görevine dönmesine ilişkin mahkeme kararına yaptığı itirazdan da sonuç alamadı. Akyürek de İstihbarat Daire Başkanlığı koltuğuna yeniden oturmak için hazırlıklara başladı. Akyürek'in, Trabzon Emniyet Müdürü olduğu dönemde Dink cinayeti azmettiricisi Yasin Hayal'in McDonald's'ı bombalaması, Hayal'e bu eylemde yardım eden Dink cinayeti davası sanıklarından Erhan Tuncel'in polis muhbiri yapılması gibi olaylar gerçekleşti. TAYAD'lı beş gencin linç edilmeye çalışılması, Rahip Santoro'nun öldürülmesi olayları da bu dönemde yaşandı.

Türkiye geneli izlendi

Hakkındaki tartışmalara rağmen, emniyetin en kritik birimlerinden İstihbarat Daire Başkanlığı görevine atanan Akyürek'in, Dink cinayeti ile ilgili ihbarlara rağmen gerekli adımları atmadığı iddiaları gündeme geldi. Akyürek'in adı Türkiye genelindeki tüm telefonların izlemeye alınması olayıyla da tartışıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber