Bu fen lisesi, bürokrasiyi bekliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2010 20:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hazine Müsteşarlığı'nın mera arazisi vasfından çıkararak fen lisesi kompleksi yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisini yaptığı Sivas'ın İşhan bölgesindeki arazide 2011 yılına kadar herhangi bir çalışma başlatılmazsa müsteşarlık araziyi geri alacak.

Fiziki yapı itibariyle talebe cevap vermekte zorlanan 16 derslikli mevcut fen lisesinin yeni bir bina yapılarak buraya taşınmasına karar verilmişti. Konuyla ilgili çalışmalar 2009'da başlatıldı. Bu çalışma kapsamında Hazine Müsteşarlığı İşhan bölgesindeki 97 dönümlük mera vasfındaki araziyi bu vasıftan çıkararak Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis etti. Bakanlık da bu araziye uygun fen lisesi hizmeti verecek okul projesi hazırladı. Hazırlanan tip proje, Sivas Bayındırlık İl Müdürlüğü'ne gönderildi. Fakat, bakanlığın hazırladığı okul projesi 2007 yıllarında çıkarılan deprem yönetmeliğine uygun bulunmaması üzerine Bayındırlık İl Müdürlüğü projenin yönetmeliğe uygun hale getirilmesini istedi. Bu durum ağır aksak işleyen bürokrasi nedeniyle fen lisesi kompleksinin bir yıl gecikmesine neden oldu.

Gelinen son noktada ise fen lisesi kompleksini hazır hale getiren Bayındırlık İl Müdürlüğü, dosyayı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderecek. Müdürlük dosyayı aldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na göndererek ödenek talebinde bulunacak. Ödenek talebi uygun görülürse kaynak Sivas İl Özel İdaresi'ne aktarılacak. Daha sonra İl Özel İdaresi fen lisesi kampüs inşaat yapımı için ihaleye çıkacak. Eğer ihaleye herhangi bir itiraz olmaz ve yeniden bir ihale sürecine gidilmez ise ihaleyi kazanan firmayla sözleşme yapılarak okul kompleksinin yapılacağı arazi teslim edilecek. Ağır aksak işleyen bürokrasi daha fazla uzamazsa ve 2010 yılı içerisinde fen lisesi kampüs inşaatına başlanacak. Fakat bürokrasi uzamaya devam eder, 2011 yılına kadar İşhan bölgesindeki arazide herhangi bir çalışma başlatılmaz ise 97 dönümlük araziyi Hazine Müsteşarlığı geri alacak. Böylece Sivas, eğitime yapılacak önemli bir yatırımdan mahrum kalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber