Tuğrul Türkeş'in boşanma davasında vahim iddia

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Şubat 2010 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay 'Nafaka isteyen Bayan Türkeş haklı' dedi

Gülcan DEMİRCİ

MHP'li vekil Tuğrul Türkeş'ten boşanmak isteyen Kadriye Serpil Türkeş için mahkemenin, "Nafakaya gerek yok" kararını Yargıtay bozdu. Tanıkların "Türkeş konuta başka kadın getirdi" şeklindeki ifadesi de kararda etkili oldu

Yargıtay, MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş'in ayrı yaşadığı eşi Kadriye Serpil Türkeş'in 4 bin liralık tedbir nafakası talebini reddeden yerel mahkeme kararını bozdu. Çifti bu noktaya getiren süreç şöyle gelişti: MHP'nin merhum genel başkanı Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş'in 20 yıllık eşi Kadriye Serpil Türkeş, Temmuz 2008'de İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Müşterek çocukları Uğur'u da alıp Ankara'ya yerleşen eşinin milletvekili olmasından sonra kendisine bakmadığını, hatta yanında istemediğini dahi açıkça söylediğini savunan Serpil Türkeş, aylık 4 bin lira tedbir nafakası talep etti. Kadriye Türkeş, eşinin ev adresini bile kendisinden sakladığını, aradığında hakaret ettiğini, iş bulamadığı için maddi durumunun çok kötü olduğunu da belirtti.

KOMŞULAR DA TANIKLIK ETTİ

MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş ise eşinin 2002'de eşyalarını alarak İstanbul'a kendisinin gittiğini, maddi durumunun iyi olduğunu, herhangi bir ihtiyacı bulunmadığını söyleyerek davanın reddini istedi. Duruşmalarda, Türkeşler'in İstanbul Ortaköy'de bulunan lüks sitedeki apartman komşuları da tanık olarak dinlendi. Tanıklar Tuğrul Türkeş'i bir kadınla gördüklerini öne sürdü. Haziran 2009'da karara bağlanan davada, Kadriye Serpil Türkeş'in ayrı yaşama arzusunda bulunduğunu belirten İstanbul 2. Aile Mahkemesi, nafaka talebini reddetti. Ancak Kadriye Serpil Türkeş, avukatı Günsu Akçagöz aracılığıyla karara itiraz etti. Avukat, müvekkilinin evi terk etmesine gerekçe olarak, kocanın müşterek konuta getirdiği kadının aile huzurunu bozmasını gösterdi. Akçagöz, bu iddiasını tanık ifadelerine dayandırdı.

'AYRI YAŞAMAKTA HAKLI'

Ocak ayında temyiz başvurusunu değerlendiren Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kararı Serpil Türkeş lehine bozdu. Yargıtay kararında özetle, "Davacı eşin ayrı yaşamakta haklı olduğu tanık beyanları ile anlaşıldığına göre, uygun bir tedbir nafakasına hükmedilmesi gerekir" denildi. Türkeş çiftinin nafaka davası önümüzdeki günlerde yeniden görülecek.

"MADDİ DESTEK SAĞLAMIYOR, HAKARET EDİYOR" DEDİ

Kadriye Serpil Türkeş, eşinin kendisine maddi destek vermediğini ve arayınca da hakaret ettiğini savunurken, Tuğrul Türkeş, "Eşimin maddi durumu iyi" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber