CHP'li milletvekilleri Başsavcı Cihaner'le görüştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2010 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i cezaevinde ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, ?Cihaner, suçlamaları hiçbir şekilde kabul etmiyor, mutlaka kendisini kanıtlayacağını söyledi? dedi.

Ersin, cezaevi çıkışında gazetecilere görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cihaner'i ziyaretinde, ?neyle suçlandığını, sorguda neler olduğu, cezaevi koşulları? yönünde konuştuklarını ifade eden Ersin, şunları kaydetti:

?Cemaatler üzerine yaptığı bir soruşturma yüzünden Ergenekon üyesi olduğuyla bağdaştırmak için mücadele ediyorlar. 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' içinde bağlantısı olduğunu öne sürmüşler. 'Albay Dursun Çiçek'i tanıyor musun?' diye birkaç kez sormuşlar. Bu çalışmayı görevi olduğu için başlatmış. Ve sonuca ulaşmak için çalışmış.?

Sivas Milletvekili Erol Tınastepe de cezaevi koşullarından söz ederek, sadece günde 2 saat sıcak su verildiğini, Başsavcı Cihaner'in de çalıştığı yerlerde böyle bir uygulama olmadığını aktardığını ifade etti.

CHP'li milletvekilleri daha sonra Erzurum Adliye Sarayına geldi.

Ersin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada ise Başsavcı Cihaner'in sağlık durumunun iyi olduğunu ve moralinin yerinde olduğunu, kendisine isnat edilen suçları kesinlikle kabul etmediğini belirtti.

Başsavcı Cihaner'i yapılan uygulamanın hukuka aykırı olduğunu savunan Ersin, konuşmasına şöyle devam etti:

?Hakimler ve Savcılar Yasası'nın 88. maddesine göre, 'bir savcının makamı suçüstü halinde aranabilir', bu çok açık. Halbuki burada suçlamalar gizli tanık beyanlarına dayandırılıyor. Ergenekon'la bağlantılandırılmaya çalışılıyor. Bu soruşturmanın Dursun Çiçek tarafından yazıldığı ileri sürülen ama hale ne olduğu belli olmayan 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın Erzincan'daki uygulaması olduğu iddia ediliyor.

Özel yetkili savcı demek, sonsuz yetkili demek değildir. Özel yetkili savcının da uyması gereken kurallar vardır. Hukuk adamı asla hukuk dışına çıkmaz.?

Ersin, daha sonra, askeri cezaevine giderek tutuklu olan Eskişehir Jandarma Alay Komutanı Recep Gençoğlu ve Jandarma İstihbarat elemanları ile görüşeceklerini bildirdi.

Ersin, bu ziyaretin ardından Ankara'ya geçerek hazırlayacakları raporu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a sunacaklarını kaydetti.


- Tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i avukatları ve CHP'li 3 milletvekili cezaevinde ziyaret ediyor.

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatları ile CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe Erzurum H Tipi Cezaevine geldi.

Avukatlar ile milletvekilleri, burada herhangi bir açıklama yapmadan Cihaner'i ziyaret etmek amacıyla cezaevine giriş yaptı.


- CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe Erzurum'a geldi.

Ersin, beraberinde Özdemir ve Tınastepe ile geldiği Erzurum Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzincan Cumhuriyet Başsavcı İlhan Cihaner'in odasının aranması ve tutuklanmasıyla sonuçlanan sürecin Türkiye'de ilk kez yaşandığını söyledi.

Ersin, şu görüşleri dile getirdi:

"Türkiye tarihinde ilk kez Adliye Sarayı basıldı. İlk kez bir savcının makam odası ve evi arandı. Türkiye tarihinde ilk kez bir savcı gözaltına alındı ve tutuklandı."

Ersin, Erzurum'da, tutuklu bulunan Başsavcı Cihaner ile daha önce aynı soruşturma kapsamında tutuklanan askeri personelle görüşmek istediğini kaydetti.

Bu arada, Erzurum Adliyesine gelen Cihaner'in avukatı Turgut Kazan ile Cihaner'in eşi Muhteber Cihaner, adliyeden çıkarak herhangi bir açıklama yapmadan bina bitişiğindeki Erzurum Barosuna geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber