SSK'lılar Bu İlaçları Alamayacak

Haber Giriş : 10 Şubat 2005 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK'lılar serbest eczanelerden ilaç alacak almasına ama her ilacı değil. Çok kullanılan ve hayati önemi olan bazı ilaçlar istisna tutuldu. İşte engellenen ilaçlar...

Eczaneler kapılarını bugün SSK'lıya açıyor ama, sancılı şekilde! İlaçlara konulan sınırları duyan SSK'lı isyanda, eczacılar kızgın.

Maliye Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde, SSK'lı işçiler ve emeklilerin ilaçlarını anlaşmalı serbest eczanelerden alması ile ilgili uygulama bugün başlıyor.

Uygulama öncesi eczacıların "Henüz hazır değiliz" açıklamalarının ardından şimdi de ilaçlara konulan sınırlar vatandaşların tepkisine yol açtı. Milyonlarca insanın kullandığı kanser, tansiyon, diyabet gibi hastalıkların ilaçları yine SSK hastanelerindeki eczanelerden alınmak zorunda. Özellikle özürlü ilaçlarının serbest eczanelerden alınmamasına dikkat çeken vatandaşlar, "Özürlü bir insan gidip yine ilacını almak için SSK hastanelerinde kuyrukta bekleyecek. Bu sınırlamalar ne işe yarayacak onu çözemedik" dedi.

'GERİYE NE KALDI'
Serbest eczanelerden alınacak ilaçları gören vatandaşlar "Geriye ne kaldı" demekten kendilerini alamıyorlar. Uygulama ile SSK hastanelerindeki uzun kuyrukların azalması ve vatandaşların rahatça ilaçlarını alabilmeleri öngörülüyor. Fakat getirilen sınırlara bakıldığında vatandaşların yine SSK hastanelerindeki eczanelere mahkum olacağı görülüyor. Çünkü dışarıdaki eczanelerden sadece ayakta tedavi sırasında yazılan ilaçlar alınabilecek.

Bu ilaçlar alınamayacak
SSK'lılar ve emekliler şu ilaçları serbest eczanelerden alamayacak:
* Raporla yazılacak ilaçlar
* Katkı payından muaf ilaçlar (AIDS, kanser, hipertansiyon, diyabet, tüberküloz, astım, glokomda kullanılan ilaçlar)
* Özürlü ilaçları
* İşyeri hekiminin yazdığı ilaçlar

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber