'Alo hocam esrar lazım'

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Şubat 2010 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engin ÖZMEN

Öğretmen Ayhan Derinde hakkında 5-15 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Öğrencilerin "Hocam bizi ne zaman zehirleyeceksin" diyerek uyuşturucu istediği ortaya çıktı

Tekirdağ'da bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerine uyuşturucu sattığı iddia edilen Tekirdağ Lisesi'nde görevli beden eğitimi öğretmeni Ayhan Derinde'yi 6 ay takip etti. 29 yıllık öğretmenin öğrencilerine esrar satışı yaptığı anlaşıldı. Derinde 10 Ocak 2010'da İstanbul'dan aldığı uyuşturucuyu Tekirdağ'da bir eğlence mekânında müzisyenlik yapan iki eski öğrencisine satarken suçüstü yakalandı. Tutuklanan öğretmen hakkında "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlamasıyla dava açıldı. Telefon kayıtlarından, öğrencilerinin de aralarında bulunduğu bazı kişilerin Derinde'ye uyuşturucu siparişi verdiği ortaya çıktı. Bazı telefon kayıtlarında Derinde'nin "müşterilerine" telefonda bu tür konuları konuşmamaları gerektiğini söylemesi dikkat çekti. Bir öğrencisinin, Derinde'ye "Hocam arayı çok uzattın. Bizi zehirlemeye ne zaman geleceksin", bir diğerinin ise "Alo hocam esrar lazım" dediği saptandı.

4-5 KEZ SORUŞTURMA GEÇİRDİ

22 yıldır esrar kullandığını itiraf eden Derinde, bu sebeple okullarda 4-5 kez soruşturma geçirdiğini söyledi. Bir süre tedavi gördüğünü de anlatan Derinde, "Soruşturmalar sebebiyle çok sık okul değiştirdim. Bırakmayı denedim ama bir türlü bu illetten kurtulamadım. Satmak için değil içmek için taşıyorum" dedi. Bu arada hakkında idari soruşturma başlatılan Ayhan Derinde görevden alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber