YÖK Başkanı Özcan'dan Kürdoloji açıklaması

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Şubat 2010 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MARDİN'e gelen Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerde yeni bölüm açılmasının arz- talep dengesine bağlı olduğunu belirterek kendilerine Kürdoloji Bölümünün açılması yönünde gelecek her talebe olumlu yanıt vereceklerini söyledi. Prof.Dr. Özcan, ?Mardin'deki Kürdoloji Bölümü'ne önümüzdeki yıl lisans seviyesinde öğrenci alması beni sevindirdi? dedi.

Gaziantep ve Şanlıurfa'daki incelemelerinin ardından Mardin'e gelen YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan, boyun fıtığı teşhisi ile özel bir hastanede yatan Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedi Omay'ı ziyaret etti. Rektör Prof.Dr. Omay ile görüşen YÖK Başkanı Prof.Dr. Özcan, hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Prof.Dr. Özcan, Artuklu Üniversitesi'nin önümüzdeki yıl Kürdoloji'de eğitim vermeye başlayacağını belirterek, şöyle dedi:

?Zamanı iyi kullanmaları için ikinci dönemde Kürtçe'yi seçmeli dersle başlamalarını isterdim. O zaman bakardık ?Ders başarılı mı, kaç kişi bu dersi talep eder', ?Öğretimde problem olacak mı' diye. Ama hocamız önümüzdeki yıl hem yüksek lisans hem de lisans seviyesinde öğrenci alacağını söyledi. Bu beni sevindirdi. Belki daha da hızlanmasını istersiniz ama daha da hızlı gitmez. Yeni açılan her programda karşılaşılan sorunlar burada da karşımıza çıkar? dedi.

Kürdoloji Bölümü'nün açılması için YÖK olarak kendilerine başka hiçbir üniversiteden başvuru gelmediğini belirten YÖK Başkanı Prof.Dr. Özcan, şöyle konuştu:

?"Biliyorsunuz İstanbul Üniversitesi'nde bir merkez var. Sadece onlar bize başvurmuşlardı. Ama onlar da şimdiye kadar bir hazırlık yapmadı. Hazırlıklarını bitirirlerse onay veririz. Bu bir arz- talep meselesidir. Burada bir talep olabilir, ama İstanbul'da talep yok. Olsa İstanbul'u zorlarlardı. Onlar da acele ederlerdi. Talep gelirse üniversitelerden biz de değerlendiririz.?

Diyarbakır Barosu'nunun Dicle Üniversitesi aracılığı ile YÖK'e başvurduğunu ancak, yetkili kurum olan üniversitenin başvurmadığı için bu talebe yanıt vermediklerini anlatan Prof.Dr. Özcan, üniversitenin talebi olması halinde olumlu bakacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber