Öğretmen, öğrencisini tacizden tutuklandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Şubat 2010 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK'ın Çaycuma İlçesi'ndeki Çok Programlı Lise öğrencisi 17 yaşındaki E.C.K.'ya cinsel tacizde bulunduğu, sosyal paylaşım sitesi Facebook adresine ve cep telefonuna cinsel içerikli mesajlar yazdığı öne sürülen muhasebe öğretmeni 34 yaşındaki H.A. tutuklandı.

Eşi de aynı okulda öğretmen olan 1 çocuk babası H.A., 3'üncü sınıf öğrencisi E.C.K. ile okul çıkışı ve tatil günlerinde zaman zaman pastanede buluşurken birkaç kez otomobiliyle Zonguldak'a gezmeye götürdü. H.A. iddiaya göre bu gezmelerden birinde öğrencisini dudaklarından öpmeye çalışarak tacizde bulundu. H.A.'nın, E.C.K.'ya, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki adres ve cep telefonuna cinsel içerikli mesajlar yazdığı iddia edildi. E.C.K., yarı yıl tatilinde önce halasına, sonra da ailesine durumu anlattı. Bunun üzerine babası M.K., önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, ardından Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe ile başvurarak suç duyurusunda bulundu. H.A.'nın, öğrencisinin telefonuna gönderdiği mesajlar da savcılığa delil olarak sunuldu.

Sömestr tatilinde eşiyle birlikte Almanya'ya tatile giden H.A., Çaycuma'ya döndüğünde gözaltına alındı. Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında E.C.K. ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespit edilmesi amacıyla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'ne sevk edildi. Ders aralarında sürekli ağladığı belirtilen E.C.K.'nın ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor verildi. E.C.K.'nın, başka öğrencilerle de yakınlık kurmaya çalıştığını öne sürdüğü H.A., tutuklandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, adli soruşturma ile birlikte idari soruşturmanın başlatıldığını belirterek, öğrencinin olayın ardından ailesi tarafından okuldan alındığını ve Zonguldak'taki bir okula kaydının yaptırıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber