İzmir'deki okullar su ve elektrik borcuyla kıvranıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2010 16:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
İzmir'deki okulların su ve elektrik kullanımlarından kaynaklanan borçlarının yaklaşık 67 milyon lira olduğu bildirildi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, borçlara ait verilerin her fatura döneminde değiştiğini, 60 milyon lira civarında su, 7 milyon lira civarında elektrik borcunun söz konusu olduğunu belirtti.

İl Özel İdare'nin elektrik borcu için 1 milyon lira aktardığını, okulların suyunun veya elektriğinin kesilmesinin söz konusu olmayacağını kaydeden Üye şöyle devam etti:

''Geçtiğimiz günlerde bazı okulların elektriği borçlar nedeniyle kesilmişti. Bu bizim için sürpriz oldu. Ben TEDAŞ'la da konuyu görüştüm. 1 milyon liralık kaynak bulup, buraya aktardık. Konuyu Milli Eğitim Bakanlığına arz ettik. Bakanlıktan cevap bekliyoruz. Eğitim öğretim yılı içinde, borçlar nedeniyle elektrik ya da su kesintisi olmayacak.''

''BORÇLAR 1989'DAN BU YANA BİRİKİYOR''

Üye, borçların geriye dönük olduğunu ve 1989 yılından bu yana biriktiğini, ödemeler sürerken yeni faturaların da gelmesiyle birikme yaşandığını kaydetti.

Bazı okulların su ve elektrik borcunun okul aile birlikleri tarafından ödendiği iddiasına ilişkin olarak Üye, ''Okul aile birlikleri bizim bilgimiz dışında ödeme yapmış olabilirler. Öderlerse teşekkür ederiz''dedi.

İzmir'deki okulların su ve elektrik borçları İl Genel Meclisi Toplantısında gündeme gelmişti. Mecliste konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Uyanık, ilköğretim okullarının TEDAŞ'a 1 milyon 82 bin lirası faiz olmak üzere 8 milyon 165 bin 198 lira elektrik borcu olduğunu kaydetmişti.

Meclis üyesi Hayrullah Sorgun da okulların İZSU'ya 20 milyon lirası ana para olmak üzere toplam 60 milyon lira borcu bulunduğunu bildirmişti.

İzmir'deki okulların elektrik ve su borçlarının toplamı, yaklaşık 41 milyon liralık kısmı faiz olmak üzere 67 milyon lirayı buluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber