Gözaltılar gazete manşetlerinde: Çekyatta 17 paşa

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 23 Şubat 2010 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'yi sarsan gözaltıları gazeteler "Darbeye Balyoz", "Balyoz İndi", "Komutanlara Balyoz", "Bu da Savcının Balyozu", "Cuntaya Balyoz" başlıklarıyla verdi.

- 'Balyoz Darbe Planı' hazırlamakla suçlanan komutanlara yapılan büyük gözaltı operasyonunu, Türkiye'deki bütün gazeteler manşetten duyurdu.

TK 855 YOLCULARI

HÜRRİYET

Hürriyet, 5 emekli komutanı İstanbul'a getiren uçaktaydı. "Balyoz Darbe Planı" iddiasıyla 8 ilde büyük operasyon. Gözaltında 4 muvazzaf amiral, 26 subay, 17 general ve 1 astsubay var.

ASKERİ VESAYETE EN AĞIR BALYOZ

TARAF

Cumhuriyet tarihinde bir ilk: İki eski kuvvet komutanı 29 emekli ve dördü amiral yirmi muvazzaf subay gözaltında. Hava Kuvvetleri eski Komutanı Fırtına ve Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Örnek'in de aralarında bulunduğu 20'si muvazzaf 49 asker sorgulanıyor.

DARBEYE BALYOZ

SABAH

Cumhuriyet tarihinde eşi olmayan operasyon... Hükümeti devirmek amacıyla "Balyoz Planı" hazırlamakla suçlanan 2'si eski kuvvet komutanı 45 asker gözaltında.

BEYAZ SARAY ZİRVESİNDEN GÖZALTINA

MİLLİYET

2007'de Erdoğan ile gittiği ABD'de PKK'ya büyük darbe vuran anlaşmaları müzakere eden Orgeneral Saygun da hükümeti devirmeye teşebbüsten gözaltına alınanlar arasında.

GENERALLERE GÖZALTI

CUMHURİYET

"Balyoz Darbe Planı" iddiaları soruşturmasında emekli kuvvet komutanları Fırtına ve Örnek ile 4 muvazzaf amiralin de aralarında bulunduğu 50'ye yakın asker sorguya alındı.

ÇEKYATTA 17 PAŞA

HABERTÜRK

Askere şok operasyon. "Balyoz Darbe Planı'nda rol aldılar" iddiasıyla gözaltına alınan 47 asker arasındaki 17 paşa, İstanbul Emniyeti'nde amirlerin odasındaki çekyatlarda ağırlandı.

KOMUTANLARA BALYOZ

VATAN

17 Emekli general, 4 muvazzaf amiral, 28 subay gözaltında. 2003'te 1. Ordu'da hazırlandığı iddia edilen 'Balyoz' darbe planında adı geçen tüm subaylarla dönemin Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları sorguya alındı.

BU DA SAVCININ 'BALYOZ'U

RADİKAL

Türkiye saat 05.00'da yeni 'Ergenekon' dalgasıyla uyandı: 'Balyoz Harekat Planı' için dokuz ayrı ilde askerlere ait ev işyerleri basıldı. Toplam 49 kişilik gözaltı listesinde muvazzaf 4, emekli 17 general-amiral var.

BELGELER GERÇEK ÇIKINCA OPERASYON BAŞLADI

ZAMAN

Camilerin bombalanması, Türk jetinin düşürülmesi gibi kanlı eylemler içeren balyoz darbe planındaki belgeler TÜBİTAK ve Emniyet kriminal laboratuvarlarında incelendi. Hepsi gerçek çıkınca İstanbul, Ankara ve İzmir'de eşzamanlı operasyonlar yapıldı. Planın altında imzası bulunan Çetin Doğan'la birlikte 49 kişi gözaltına alındı. Bunlar arasında eski kuvvet komutanları Özden Örnek ve İbrahim Fırtına ile 17 emekli general, 4 muvazzaf amiral de yer alıyor.

ÖZKÖK'ÜN KOMUTANLARINA, BÜYÜKANIT'IN SAĞKOLUNA BALYOZ

AKŞAM

Komutanlara gözaltı fırtınası... Darbe planladığı öne sürülen 'Balyoz Planı'nda adları geçen general, amiral ve üst rütbeli subaylara 7 ilde baskın yapıldı. Listede 49 askerin adı yer alıyor.

Gazetenin manşetinde yer alan ara başlıklar ise şöyle: "İki kudretli komutana baskın" ve "Birinci Ordu'ya büyük dalga"

BALYOZ İNDİ

YENİ ŞAFAK

Yargı, cami bombalamayı da içeren kirli plana ilk balyozu vurdu. Kaos senaryosunda imzası bulunan Çetin Doğan, dönemin Hava ve Deniz komutanları ile birlikte toplam 17 emekli general, 4 muvazzaf amiral, 27 subay ve 1 astsubay gözaltına alındı.

PAŞALARA BALYOZ

POSTA

2003'te İstanbul 1. Ordu Komutanlığı'ndaki plan seminerinde gündeme gelen 'Balyoz Darbe Planı' ile ilgili soruşturmada savcılar dün operasyonun düğmesine bastı. 9 ilde eş zamanlı başlayan operasyonlarda 1. Ordu komutanları Ergin Saygun, Çetin Doğan, emekli Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına ve emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek de gözaltına alındı.

CUNTAYA BALYOZ

BUGÜN

Türkiye'de ilk defa darbecilere karşı yargı operasyonu başlatıldı. İkisi eski kuvvet komutanı, ikisi ordu komutanı 17 emekli general ile halen görev yapan 4 amiral, 26 subay ve 1 astsubay gözaltına alındı.

KOMUTANLARA BALYOZ

BİRGÜN

Deniz Kvvetleri eski Komutanı Özden Örnek, Hava Kuvvetleri eski Komutanı İbrahim Fırtına ve 1. Ordu eski Komutanı Ergin Saygun dün sabah gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber