Türkiye Kamu-Sen yürüyüş düzenliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2010 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, toplu sözleşme ve grev hakkı için Sendika Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ın da katılımıyla 27 Şubat Cumartesi günü İstanbul'da yürüyüş düzenleyeceklerini söyledi.

"Toplu Sözleşme ve Grev Hakkı" adıyla düzenlenecek yürüyüşlü ilgili olarak yazılı açıklama yapan Bostan, "Yürüyüş, Taksim - İstiklal Caddesi girişinde saat 13.00'den itibaren başlayacak, İstiklal Caddesini takiben Galatasaray Lisesi'ne kadar sürecektir.

Grevli ve toplu sözleşmeli sendikal haklar yürüyüşümüz Galatasaray Lisesi önünde yapılacak kitlesel basın açıklamasıyla sona erecektir. Yürüyüşümüze başta Türkiye Kamu -Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız olmak üzere konfederasyonumuza bağlı bütün sendika genel başkanları da katılacaktır. Bu yürüyüş ve kitlesel basın açıklamamıza Bursa, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illeri de destek verecektir" dedi.

Bostan, yürüyüş ve kitlesel basın açıklamasındaki amaçlarının iç hukukun memurlara tanıdığı toplu sözleşme ve grev hakkının bir an önce hayata geçirilmesi, iş güvencesinin gasp edilmemesi, hayat pahalılığının protesto edilmesi, demokrasinin bütün kurumlarıyla yaşatılması olduğunu söyledi. Bostan, "Kamu çalışanlarının feryadına ve çığlığına kulaklarını tıkayan, sesini duymayan, haklı taleplerini görmemezlikten gelen, verdikleri sözleri yerine getirmeyen, velhasıl kamu çalışanlarına sağır kesilen yetkilileri bir defa daha uyarmak içindir" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber