Devlet Tiyatroları genel kadro ve usulü hakkında değişiklik yapılıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Şubat 2010 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GENEL KADRO VE USULÜ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI

MADDE 1- Ekli listede yer alan kadrolar ihdas edilerek 13/12/1983 tarihli ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelin Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne ilişkin bölümüne eklenmiştir.

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

LİSTE
KURUMU : DEVLET TİYATROLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TEŞKİLATI : TAŞRA
İHDAS EDİLEN KADROLARIN
Sınıfı Unvanı Kadro Derecesi Serbest Kadro Adedi Tutulan Kadro Adedi TOPLAM
GİH GİH GİH GİH GİH GİH GİH TİYATRO MÜDÜR YARDIMCISI İDARE MÜDÜRÜ ŞUBE MÜDÜRÜ ŞEF MEMUR BİLGİSAYAR İŞLETMENİ VEZNEDAR 1 1 3 5 10 10 10 3 2 1 8 23 20 1 - - - - - - - 3 2 1 8 23 20 1
TOPLAM: 58 58
           
               

GENEL GEREKÇE

Temel amacı; Türk toplumunun genel eğitimini, yurt ve güzellik sevgisini, dil ve kültürünü yükseltmek, temel değerlerini yüceltmek, Türk tiyatrosunun yurt içinde gelişmesini ve yaygınlaştırılmasını, yurt dışında tanıtılmasını sağlamak, Türkçeyi en iyi ve doğru biçimde seslendirmek, Türk kültürünü besleyerek temel değerler üzerinde doğru yargılara varılmasını sağlamak, birlik ve bütünlüğün oluşmasına katkıda bulunmak, sanat ve estetik duygusunu geliştirmek olan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, yerleşik ve turne olmak üzere Türkiye'de toplam 50 sahnesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tiyatro müdürlüklerinin idari kadro sayısının azlığına ilaveten, 1998 yılında yerleşik düzende faaliyete geçirilen Van, Sivas, Erzurum ve Konya Devlet Tiyatrosu Müdürlüklerine idari kadro ihdas edilmemiştir. Merkez ve diğer bölgelerde bulunan bazı boş kadrolar tenkis ve tahsis yoluyla bu bölgelere aktarılmış, ancak sayının yetersiz olması nedeniyle bu bölgelerdeki birimler tam anlamıyla faaliyete geçirilememiş ve bugüne kadar saymanlık hizmetleri merkezden yürütülmeye çalışılmıştır. Kadroların ihdas edilmesi ve bu kadrolara eleman takviyesi durumunda merkezden yürütülmekte olan saymanlık ve benzeri hizmetlerin bu bölgelerde yerleşik olarak sürdürülmesi mümkün olacaktır.

Söz konusu 4 tiyatro müdürlüğünün yanı sıra, Bakanlar Kurulunun 6/9/1993 tarihli ve 93/4793 sayılı Kararı ile kurulan Gaziantep Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünün yerleşik düzende faaliyete geçirilmesi düşünülmektedir.

Bu Tasarı, sanatsal faaliyetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde sürdürülebilmesi için ihtiyaç duyulan kadroların temini amacıyla hazırlanmıştır.

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1- Madde ile; 1998 yılında yerleşik düzende faaliyete geçirilen Van, Sivas, Erzurum ve Konya Devlet Tiyatrosu Müdürlüklerinin ve yerleşik düzende faaliyete geçirilmesi düşünülen Gaziantep Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünün ihtiyacı olan idari kadroların temini için kadro ihdas edilmesi öngörülmektedir.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber