Tekel işçilerine destek yürüyüşü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2010 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Konfederasyonların, "Tekel işçileriyle dayanışma kararı" kapsamında meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Türk-İş, KESK, DİSK ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı işçi ve memurlar, ellerinde meşale ve mumlarla Sakarya Caddesi'nden Türk-İş Genel Merkezi önüne yürüdü.

Burada toplanan kalabalığa seslenen KESK Genel Sekreteri Emir Ali Şimşek, Tekel işçisinin mücadelesinin dalga dalga büyüdüğünü söyledi.

Tekel işçisinin direnişinin dünyanın birçok yerinden duyulduğunu ifade eden Şimşek, işçilerin sesini bir tek hükümetin duymadığını ileri sürdü.

Balıkesir'deki bir madende meydana gelen grizu patlamasında 13 işçinin öldüğünü anımsatan Şimşek, "Bu hükümetin işçi ve iş sağlığıyla ilgili bir milim adım atmaya niyeti yoktur" dedi.

Hamdullah Uysal adlı Tekel işçisinin bugün trafik kazasında hayatını kaybettiğini hatırlatan Şimşek, şunları söyledi:

"Hamdullah kardeşimiz işçi sınıfının şehididir. Buradaki demokratik tepkiye 10 gün önce kulak verilseydi 72'nci günde şehit vermeyecektik. Bunun sorumlusu hükümettir. Hamdullah'ın hayatını kaybetmesiyle Tekel işçisinin direnişinin meşalesi daha gür yanacaktır. Cenazemizi almaya izin vermeyen anlayışı da kınıyoruz. Bu direnişin bitmesi ancak 4/c'nin kaldırılmasıyla olur."

Balıkesir'deki patlamada hayatını kaybeden işçiler ile Hamdullah Uysal anısına saygı duruşunda da bulunulan eylemde, işçiler hükümet aleyhinde sloganlar attı. Gruplar daha sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber