Çevre ve Orman Bakanlığı'nda e-izin dönemi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Şubat 2010 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇEVRE ve Orman Bakanlığı tarafından işletmelerin faaliyete geçmesi için alınması gereken izin belgelerinin başvurularının internet ortamında yapılmasına 1 Nisan'da başlanıyor.

Samsun Çevre ve Orman İl Müdürü Ömer Albayrak, ?Kuruluşlar emisyon, deşarj, derin deşarj, gürültü kontrol, tehlikeli maddelerin suya deşarjıyla ilgili izin belgesi ve geri kazanım, bertaraf, ara depolama ve geri dönüşüm tesisleri lisans belgesi müracatlarını internet ortamında yapabilecekler. Başvurular Çevre ve Orman Bakanlığı'nın internet sitesine yapılacak. Bu sistem sayesinde bürokrasinin hızlanması sağlanacak? dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 2009 yılı içerisinde kurulan işletmelerin faaliyete geçmesi için alınması gereken çevresel izin belgelerinin başvurularının internet ortamında yapılabilmesi için çalışmalarda sona yaklaşıldı. Geçen yıl 29 Nisan tarihinde konuyla ilgili genelgenin yayınlandığını ve hazırlanan ?Çevrimiçi Çevre izinleri Projesi' kapsamında internet ortamındaki altyapı çalışmalarına hız verildiğini belirten Samsun Çevre ve Orman İl Müdürü Ömer Albayrak, ?1 Nisan 2010 itibariyle kuruluşlar emisyon, deşarj, derin deşarj, gürültü kontrol, tehlikeli maddelerin suya deşarjıyla ilgili izin belgesi ve geri kazanım, bertaraf, ara depolama ve geri dönüşüm tesisleri lisans belgesi müracatlarını internet ortamında yapabilecekler. Başvurular Çevre ve Orman Bakanlığı'nın internet sitesine yapılacak. Bu sistem sayesinde bürokrasinin hızlanması sağlanacak. İzin alma süreleri kısalmış olacak. Vatandaşın devlet dairesine sürekli gidip gelmesine gerek kalmayacak. Ayrıca kağıt tasarrufu da sağlanacak? dedi.

Çevre ve Orman İl Müdürü Ömer Albayrak, ?Özellikle termik ve ısı santralleri, gaz yakıtlı santraller, madencilik, yapı malzemeleri, metal, kimya ve petro-kimya, yüzey kaplama, ağaç kaplama ve kağıt üretim, gıda, tarım, hayvancılık gibi sektörlerde kurulacak işletmeler izin belgesi alma işlemlerini daha hızlı gerçekleştirebilecekler? diye konuştu. Albayrak, Çevre ve Orman İl Müdürlüklerinde çalışan personele de sistem hakkında eğitim verildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber