Meclis'te ?yasak aşk' soruşturması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Şubat 2010 10:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca ile sekreteryasında çalışan F.K. arasındaki yasak aşk iddiaları, Meclis'e ulaşan ikinci ihbar mektubunun ardından soruşturmaya dönüştü

TBMM Başkanlığı, TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca ile sek-reteryasında çalışan bekar F.K. arasında ?yasak aşk, gayri meşru çocuk ve evrakta sahtecilik? iddiaları için soruşturma başlattı.

Başkent'i karıştıran ?yasak aşka? ilişkin ilk ihbar mektubu, TBMM Başkanlık Divanı üyelerine gönderildi. İmzasız mektupta evli ve iki çocuk sahibi Koca ile sekreteri F.K. arasında yasak ilişki olduğu iddia edildi. F.K.'nın bu ilişkiden 11 Ocak 2010'da bir erkek bebek sahibi olduğu öne sürüldü. Mektup TBMM kulislerinde bomba gibi düşerken, Koca, iddiaları reddetti. Kulislerde F.K.'nın yurtdışına giderek sperm bankası aracılığıyla çocuk sahibi olduğu da öne sürüldü.

Sekreteryadan alındı

Mektubun imzasız olması nedeniyle bir işlem başlatmayan TBMM Başkanlığı, F.K.'yı doğum sonrasında Koca'nın sekreteryasından alarak basın ve küpür işlemlerinin yapıldığı birimde görevlendirdi.

Gündemin yoğunluğu nedeniyle olay unutulma aşamasındayken ikinci bir ihbar mektubu Meclis'i karıştırdı. Yine Başkanlık Divanı üyelerine gönderilen mektupta Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'e ?Bunu yazmamızın nedeni hukuki sorumluluğunuzu şahsınıza olan saygımızla birlikte hatırlatmaktır? ifadesi yer aldı.

Olayın muhalefet tarafından kullanılabileceği uyarısı yapılan mektupta ?Katolik âleminin dahi kabullenemediği bir olayı İslami hassasiyetleri olan sizlerin ne derece kabullenebileceği bize düşmez? denildi. Mektupta F.K.'nın sperm bankasından çocuk sahibi olunduğu iddialarının gerçek dışı olduğu belirtildi.

93 gün yasadışı izin

Mektupta F.K.'nın kullandığı izinler ayrıntılarıyla hesaplanırken Koca'nın 93 gün işe gelmeyen F.K.'yı sahte evrakla, mevzuata aykırı olarak işe gelmiş gibi gösterdiği öne sürüldü. TBMM Başkanı Şahin, mektubun kendisine ulaşmasının ardından iddialara ilişkin soruşturma yapmak üzere muhakkik tayin etti.

Koca da Milliyet'e soruşturmayı doğrularken ?Soruşturma sadece F.K.'nın kullandığı izinlere ilişkin. Yoksa benimle ilgili diğer iddialara ilişkin herhangi bir durum söz konusu değildir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber