Tekel işçileri kitlesel basın açıklaması yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2010 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekel işçilerine destek amacıyla işçi ve memur sendikaları konfederasyonları tarafından Türkiye çapında düzenlenen iki saatlik oturma eylemi öncesi kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Türk-İş Genel Merkezi önünde Ankara'daki çeşitli sendikaların üyelerinin de katıldığı basın açıklaması, KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek tarafından okundu. Şimşek, bugün ''siyasi iktidarın Tekel direnişine yönelik gözdağı ve tehditlerine karşı'' Tekel işçileriyle birlikte olmak için oturma eylemi düzenlediklerini belirtti. Tekel işçisine yönelik her müdahalenin, tüm emekçilere ve emekten yana güçlere yapıldığını savunan Şimşek, ''Olası bir müdahaleye hep birlikte göğüs gereceğiz, tüm ülkede hep birlikte karşı koyacağız'' dedi.

Emekçilerin 4/C ve 4/B'yi istemediklerini ifade eden Şimşek, 4/C, 4/B ve taşeronluk sisteminin hükümet için çok önemli olduğunu ileri sürdü. ''Çünkü bu siyasi iktidar emirlerini halkın iradesinden değil, küresel sermayenin küresel kurumlarından almaktadır'' diyen Şimşek, bu nedenle hükümetin özelleştirmeden vazgeçmediğini iddia etti. Şimşek, özelleştirmelerin ülkenin dış borcunu, okul ihtiyacını, hastane ihtiyacını azaltmadığını ileri sürerek, hükümetin özelleştirme gelirleriyle bütçe açıklarını kapattığını, borç faizlerini ödediğini öne sürdü.

Şimşek, KESK, DİSK, Kamu-Sen ve Türk-İş konfederasyonlarının daha önce aldıkları karar gereği, İstanbul Taksim ile İzmir Konak başta olmak üzere tüm illerde 4 konfederasyona bağlı sendikalıların iki saatlik oturma eylemi düzenlediklerini belirtti. Bu oturma eyleminin ardından kamu emekçileri olarak üç gün boyunca Tekel işçilerinin çadırlarında olacaklarını dile getiren Şimşek, ''Burada nöbet tutacağız. Eğer bir saldırı olursa bu çadırların içinde KESK de olacaktır'' dedi.

Basın açıklaması ve oturma eylemine destek verenlerden Birleşik Kamu-İş Sendikası Genel Başkanı Hasan Kütük, karda, yağmurda, fırtınada onurlu bir mücadele veren Tekel işçilerinin eylemi karşısında saygı ile eğildiklerini söyledi.

Avukat Eşber Yağmurdereli de Tekel işçilerinin Türkiye'de unutulan emeği yeniden tarih sahnesine getirdiklerini ifade ederek, ''Bu ülkenin aydınları ve yazarları, mücadeleniz ile yeniden cesaret kazandı'' dedi.

Oyuncu Menderes Samancılar ise ''Siz bu ülkenin kaderini, tarihini değiştiriyorsunuz. Yeni bir tarih yazıyorsunuz. Biz de sizin yazdığınız bu tarih sayfasında yerimizi almak istiyoruz. Çadırınız mübarek, yolunuz açık olsun'' diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından iki saatlik oturma eylemi başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber