SSK'da iki devrim

Haber Giriş : 11 Şubat 2005 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK'da devrim nitaliğinde kararlar hayata geçiyor. SSK'lı hastalar dünden itibaren serbest eczanelerden ilaç almaya başladı. 19 Şubat'tan itibaren de sevk almadan devlet hastanelerinden ve SSK'nın anlaşmalı olduğu özel hastanelerden yararlanacak.

SSK'lı hastaların, serbest eczaneden ilaç alımını öngören protokol dün uygulanmaya başladı. Ülke genelindeki 22 bin eczaneden bugüne kadar yaklaşık 10 bini SSK'lıya ilaç vermek üzere SSK ile anlaşma yaptı. Ancak uygulamanın ilk gününde sıkıntı yaşandı .SSK hastanelerinin çevresindeki eczaneler, SSK'lı hastalara ilaç vermeye başlarken, hastanelerden uzak eczaneler "ödeme güvencesi verilmedi" diye henüz SSK ile anlaşma yapmadı. Bazı eczaneler ise sözleşmeye henüz ulaşamadıkları, ilaç listelerinin yayınlanmadığı ve şifre alamadıkları gerekçesiyle uygulamaya henüz geçemediklerini bildirdiler. SSK hastaneleri çevresindeki eczanelerin önünde SSK'lıların ilaç almak için uzun kuyruklar oluşturduğu gözlendi.

Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Mehmet Domaç ise, ay sonunda sözleşme imzalayan eczane sayısının 14 bini bulacağını söyledi. Bazı eczanelerde henüz SSK'dan internet şifresi almadığı için sorun yaşadığını belirten Domaç, "Çok sayıda meslektaşımız sözleşme yapıyor. Olayın netliği henüz çok anlaşılamadı ama bir hafta sonra daha net ortaya çıkar" dedi.

Öte yandan, SSK'ya bağlı sağlık kuruluşları, 19 Şubat'tan itibaren Sağlık Bakanlığı bünyesine geçiyor. SSK Sağlık İşleri Genel Müdürü Servet Rüştü Karahan, devir işlemleri çerçevesinde şu anda hastanelerde tıbbi malzeme, ilaç ve demirbaş tespiti yapıldığını söyledi. Karahan, SSK'lı hastaların 19 Şubat'tan itibaren sevk almadan herhangi bir devlet hastanesine veya anlaşmalı özel hastaneye başvurabileceğini kaydetti. Karahan, sağlık personeli ve diğer personelle toplam 53 binin üzerinde çalışanın Sağlık Bakanlığı bünyesine geçeceğini belirterek, ancak devir işlemlerinin ardından SSK'daki 1750'si sağlık personeli, toplam 4 bin 36 çalışanın kurumda kalmasını planladıklarını söyledi.

Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber