Doğramacı, Bilkent Üniversitesi Rektörlüğü'nden istifa etti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mart 2010 16:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, babası Prof. Dr. İhsan Doğramacı'nın ölümünden hemen sonra bu görevinden istifa etti. Bilkent Üniversiesi Rektörlüğü'ne ise Prof. Dr. Abdullah Atalar'ı 1 Mart itibariyle aday olarak belirlendi. Prof. Dr. Doğramacı da Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti başkanlığına getirildi.

Prof. Dr. Ali Doğramacı, Bilkent Üniversitesi'nin internet sitesinde yer alan açıklamasında konuyla ilgili olarak, şöyle dedi:

Bilkent Ailesinin Çok Değerli Mensupları,

30 Haziran 2010'da Rektörlük görevimden ayrılacağımı 9 Kasım 2009 tarihli mektubumda açıklamıştım. Ancak, kurucumuz Prof. Dr. Sayın İhsan Doğramacı'nın ebediyete intikali bu tarihi öne çekmek zorunluluğunu ortaya çıkarmış bulunmaktadır. 27 Şubat Cumartesi günü rektörlük görevimden 1 Mart 2010 itibarıyla ayrılacağımı, Mütevelli Heyeti'nin sayın üyelerine arz ettim. Üniversitemizin ana yönetmeliğine göre yeni rektör atanana kadar provostumuz rektör vekili olarak bu makamın sorumluluklarını yüklenmek durumundadır.

9 Kasım 2009 tarihli mektubumdan sonra Mütevelli Heyeti bir rektör adayı belirleme komitesi oluşturmuştu. Geçen hafta bu komite Prof. Dr. Abdullah Atalar'ı tek aday olarak Mütevelli Heyeti'ne önerdi. 27 Şubat tarihli istifa mektubumdan sonra Mütevelli Heyeti Prof. Dr. Abdullah Atalar'ı rektör atama sürecinin bir aşaması olarak Yükseköğretim Kuruluna önermiştir.

1 Mart 2010 tarihinden itibaren Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyeti'nin başkanı sıfatı ile sizlere hizmet edeceğim. 1993 yılından bu yana sizlerden gördüğüm yakın desteği yeni rektörümüze de vereceğinize inanıyorum. Bu vesile ile Prof. Dr. Sayın Atalar'a yeni görevinde başarılar diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber