Müdürü geri isteyen öğrenciler yutta isyan çıkardı: Çarşaf ve yastık yaktılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2010 18:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Van'da Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan bir grup kız öğrenci, eski müdürlerini geri isteyerek eylem yaptı.

Alınan bilgiye göre, Van'da Selimbey Mahallesi Kaptan Sokak'taki Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan bir grup kız öğrenci, eski müdürlerini isteyerek yatakhane bölümünde eylem başlattı.

Odalarının kapısına ranza dayayan kızlar, çarşafları ve minderleri ateşe verdikten sonra aşağı attı. Olay yerine giden itfaiye ve polis ekipleri, aşağı atılan ve yanan malzemeleri söndürdü.

Yatakhaneye girmeye çalışan polis, kapıları açamadı. Pencereye çıkan kız öğrenciler, "müdürümüzü istiyoruz" şeklinde slogan attı.

Polis, kız öğrencileri megafonla ikna etmeye çalışıyor.

Öte yandan kız yetiştirme yurdunda barınan ve eyleme katılmayan bazı kızlar da sinir krizi geçirdi. Bu kızlar da binanın yakınında bekletilen ambulansa alındı. Olay yerinde, itfaiye, 112 ve polis ekipleri bekliyor.

Vali vekili, eylemci kız öğrencileri ikna etti

Van'daki Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan ve eski müdürlerini istedikleri gerekçesiyle eylem başlatan kız öğrenciler, Vali Vekili Hasan Yılmaz ile görüştükten sonra eylemlerini sonlandırdı.

Selimbey Mahallesi Kaptan Sokak'taki Kız Yetiştirme Yurdu'na gelen Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızların Vali Münir Karaloğlu ile görüşmek istediğini ancak Karaloğlu'nun, il dışında olması nedeniyle kendisinin kızlarla görüştüğünü ifade etti.

Vali Vekili Yılmaz, şunları kaydetti:

''Kız Yetiştirme Yurdu'nun Bakım ve Rehabilitasyon Bölümünde bulunan 13 kız çocuğumuz, Uğur Çimen'in müdür olmasını istedikleri için böyle bir girişimde bulunmuş. Kızlarla görüşerek, onları ikna ettim. Şu an için her şey kontrol altında. Kapıları açtık. Kızların bazılarında ufak tefek çizikler var. Olay yerinde bekleyen ambulanslar kızlarımıza gerekli müdahaleyi yapıyor.''

Bir gazetecinin, ''sorun çözüldü mü'' sorusu üzerine Yılmaz, ''sorunun çözümü için söz verdik. Sorun kalmadı'' şeklinde yanıt verdi.

Kızların eylem sırasında içindeki eşyaları ateşe vermesiyle odada çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Eyleme katılan bazı kız çocukları, ambulanslarla Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Van'da Kız Yetiştirme Yurdu'nda barınan bir grup kız öğrenci, eski müdürlerini istedikleri gerekçesiyle akşam saatlerinde eylem başlatmış, odalarının kapısına ranza dayayarak, çarşafları ve minderleri ateşe vererek aşağı atmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber