Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mart 2010 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek yağışların, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ile sabah saatlerinde Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Ordu, İnebolu, Sivas ve Kayseri, öğle saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Trabzon, Rize, Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ ile zamanla Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Kuzey ve iç bölgelerde 8 ila 10 derece, diğer kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak.

RÜZGAR : Batı bölgeler ile zamanla iç kesimlerde kuzey ve kuzeybatı (Karayel), doğu bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, kuzey, iç ve batı bölgelerde kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Ülkemizin büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek yağışların, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ile sabah saatlerinde Zonguldak, Bartın, Sinop, Samsun, Ordu, İnebolu, Sivas ve Kayseri, öğle saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu bölge geneli, Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Trabzon, Rize, Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ ile zamanla Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, Su baskını, Heyelan vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın ülkemizin batı ve zamanla iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli olarak eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, Çatı uçması, Direk devrilmesi vb. ) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ VE MUHTEMEL ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI : Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Parçalı çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova, Balıkesir) öğle saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

EGE : Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Afyon, Uşak, Kütahya ve Denizli çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

AKDENİZ : Parçalı çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile sabah saatlerinde Isparta ve Burdur çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar batısı ile zamanla bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

İÇ ANADOLU : Parçalı çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Sivas, Çankırı ve Yozgat çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yağışların sabah saatlerinde Sivas ve Kayseri çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar batısı ile zamanla bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

BATI KARADENİZ : Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde Zonguldak, Bartın, Sinop, Karabük ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; Sabah saatlerinde Samsun ve Ordu ile öğle saatlerinden sonra Gümüşhane, Bayburt, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar öğle saatlerinden sonra kıyıları ile Orta Karadeniz bölümünde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli(30-50 km/s) olarak esecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU : Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak. Yağışların; Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ ile zamanla Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek kar erimeleri ve muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Gaziantep, Adıyaman ve Kilis ile zamanla bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber