Öğretmene cep'ten SMS'li konut satışı

Haber Giriş : 11 Şubat 2005 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı'nın (İLKSAN) geçtiğimiz haftalarda yapılan Olağanüstü Kurulu sonrası seçilen yeni başkanı Mehmet Yurt, göreve gelir gelmez projelere hız verdi.

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı'nın (İLKSAN) geçtiğimiz haftalarda yapılan Olağanüstü Kurulu sonrası seçilen yeni başkanı Mehmet Yurt, göreve gelir gelmez projelere hız verdi. Başkan Yurt, öncelikli olarak öğretmenler için yaptırılan konut yapımında reklam eksikliğini fark edip, öğretmenlerin ceplerine SMS yollayarak, 'Kira öder gibi ev sahibi olma' projesini duyuracak.

249 bin üyesinin yanı sıra tüm öğretmenlere da açık olan konut projesi hakkında ''İLKSAN ve TOKİ işbirliğiyle Ankara /Yenikent'te yapılan konutların satışları devam etmektedir. Tel: 0312 134 19 50 www.ilksan.gov.tr'' şeklinde SMS gönderilmesi için AVEA ile ücretsiz anlaşma yapıldı. Başkan Yurt, mesajı alan öğretmenin daha ayrıntılı bilgiyi ücretsiz olarak almasını da sağlamak amacıyla İLKSAN Genel Merkezi'nde AVEA öğretmen kurum hattı santrali oluşturdu. Öğretmenler, konut projesi, kredi, evlilik, ölüm yardımı gibi konularda İLKSAN'dan bilgi almak istemeleri halinde bu hattan ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Başkan Yurt, yatırım ve projelerde üye öğretmenlerinin haklarının tek kuruşunun dahi boşa harcanmaması için uğraş vereceklerini belirterek, öncelikli olarak üyelerinin lehlerine yönelik İLKSAN'ın ana statüsü ve yapısı konusunda değişiklikler için taslak çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi. Daha önce hazırlanan çalışmaların da dikkate alınacağını kaydeden Yurt, OYAK tarzı bir yapılanmayı ve üyelerine katkı sağlamayı amaçlayan bir yapılanma olacağı işaretini verdi.

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından önümüzdeki hafta temeli atılacak olan İLKSAN konutları, toplam 2 bin 788 öğretmeni konut sahibi yapacak. 1. etap toplam 877 konutu bir anda satan İLKSAN, ikinci etap satışlarına başladı. Konutların yapılacağı alanda şantiye kurma çalışmalarını tamamlayan İLKSAN, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılımıyla temelin atılması sonrasında konutları 14 ayda öğretmene teslim edecek.

İLKSAN konutları taliplilerinin, 3+1 konutlar için 14 milyar 600 milyon, 2+1 konutlar için 9 milyar 800 milyon peşinat ödemesi gerekiyor. 3'er ve 6'şar kattan oluşan konutların anahtarları, TOKİ ile yapılan protokol gereği Aralık 2006'te hak sahiplerine teslim edilecek. Üyeler, peşinatın dışında evlerin teslim süresi olan 14 ayda hiçbir taksit ödemesinde bulunmayacaklar. Üyeler, 2+1 için 221 milyon, 3+1 konutlar için 346 milyon taksit ödemesine Ocak 2006 tarihinden itibaren başlayacaklar. Aidatlara her 6 ayda bir memur maaş zammı oranında artış yapılacak. İçerisinde iş merkezi, okul ve diğer yeşil alan gibi sosyal donanımların da yapılacağı konutlar 3 etap halinde yapılacak.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber