Poşete giren ekmek ucuzlayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2010 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, ambalajlanan ekmeğin fiyatını nakliye giderleri azalacağı için düşüreceklerini söyledi. Özer, "Poşete konan ekmeği sadece sabah market ve bakkallara götüreceğiz. Ulaşım maliyeti düşeceği için biz de 85 kuruştan satılan normal ekmeğin fiyatını ambalajlanması halinde 75 kuruşa indireceğiz." dedi.

Esenler'de üretilen ekmeğin poşette satılmasıyla ilgili düzenlenen basın toplantısına katılan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, ekmeğin ambalajlanmasının fiyata olumsuz bir etkisinin olmayacağını belirtti. Ambalajlanan ekmeğin geç bayatlayacağını söyleyen Özer, "Biz normal ekmeği bakkal ve marketlere sabah ve akşam olmak üzere iki defa götürüyoruz. Ambalajlı ekmeği ise sadece bir defa götüreceğiz. Dolayısıyla ulaşım maliyeti düşecek. Biz de bunu fiyata eksi yönde yansıtacağız. Yani 85 kuruş olan ekmeğin fiyatını 75 kuruşa indireceğiz." diye konuştu. Özer, "Ekmeğe zam gelecek mi? sorusuna ise, "Ekmeğe zam yok." cevabını verdi.

Fahri Özer, uygulamanın Esenler'de belediyenin katkıları ile başladığını, Kartal, Pendik, Güngören, Bağcılar Sultangazi ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde de kısa zamanda başlayacağını söyledi.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da, belediye olarak ilçe sınırları içerisinde ekmeğin ambalaj içinde satılmasına karar verdiklerini belirtti. Ekmeğin vatandaşın sofrasına ne şekilde geldiğini televizyonlardan ya da yaptıkları denetimlerden gördüklerini aktaran Göksu, "Belediye olarak Fırıncılar Odası'nın teklifini yerinde bulduk ve ekmeğin ambalaj içinde satılmasına karar verdik. Artık Esenler'de vatandaşın ekmeği ile kimse oynayamayacak. Ambalajın üzerinde ekmeğin üretildiği fırın ismi ve ekmeğin gramajı olacağı için, ekmek bir kimlik kazanmış olacak. Kısacası Bizim denetimimizden geçmeyen bir ekmek bile Esenler'de satılamayacak." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber