TBMM'ye başvuran müfettişler silahlanmak istedi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 08 Mart 2010 22:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, silahsız bir toplum için sayısız proje geliştirse de sonunda TBMM İçişleri Komisyonu bünyesinde silah ruhsatlarıyla ilgili kurulan alt komisyona, silahlanmak isteyen müfettiş olarak görev yapan öğretmenler de başvurdu. Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası Başkanı Mehmet Pınardağ, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ziyaeddin Akbulut´a, 23 Şubat 2010 tarihinde 2010/53 sayılı resmi bir yazı yazarak, can güvenliği gerekçesiyle hayatlarının her dönemi için emeklilik dahil silah ruhsatı almaları için yasal düzenleme yapılmasını istedi.

Can güvenliği gerekçesiyle resmen istendi

Milli Eğitim Bakanlığı silahsız bir toplum yaratma idealini gerçekleştirmek için birçok ilde, Oyuncak Silahını Getir Çocuk Kitabını Götür bu yıl da, Silahtan oyuncak olmaz, şiddete hayır gibi kampanyalar başlattı. Okullarda, öğretmenler silahsız bir dünya için çocukların oyuncak silahlarını bile toplarken, okullarla ilgili her türlü soruşturmayı yürüten MEB´e bağlı öğretmen kökenli ilköğretim müfettişlerinden çok ilginç bir silahlanma talebi geldi. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ziyaeddin Akbulut´a 23 Şubat 2010 tarihinde 2010/53 sayılı resmi bir yazı yazan Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası Başkanı Mehmet Pınardağ, can güvenliği gerekçesiyle ömür boyu silah taşıma ruhsatı istedi.

Görevimiz hayati risk taşıyor

Müfettişlerin görevleri bittikten sonra taşıma olan ruhsatlarının bulundurmaya döndüğünü anlatan Başkan Akbulut, MEB´e bağlı çalışan ilköğretim müfettişleri, 81 ilimizin merkez köy ve mezralarına kadar her alanda rehberlik, teftiş, inceleme ve soruşturma görevi yürüten farklı bir denetim elemanlarıdır. Ülkemizin hassas bölgelerinde görev yapan müfettişler zaman zaman yürüttükleri soruşturmadan dolayı hayati tehlikeye maruz kalmış ve zorunlu olarak yerleri değiştirilmiştir. Yürüttüğümüz hayati risk bulunan görev nedeniyle, ilköğretim müfettişleri silah ruhsatı taşıma kapsamında bulunmaktadır. Ne var ki meslek grupları emekli olduklarında taşıma ruhsatları sona ermektedir. Oysa görevlerinin önemi gereği taşıdıkları risk emekli olduklarında da devam etmektedir. Bu nedenle de ilköğretim müfettişlerinin silah taşıma ruhsatlarının emekli olduktan sonra da devam etmesinde zaruret görmekteyiz diye açıkladı.

Komisyon inceleyecek...

Başkan Pınardağ, müfettişlerin görevlerini yerine getirirken hukukta her biri tek başına birer yeterlilik alanı olabilecek konularda çalışarak, sorgu yargıçlığı rolünü üstlendiklerini ve gerekirse kişileri devlet memurluğundan çıkarma dahil her türlü ceza teklifinde bulunduklarını belirterek, silah ruhsatının neden gerekli olduğunu mektubunda uzun uzun anlattığı görüldü. MEB´e bağlı müfettiş olarak görev yapan öğretmenlerin bu talebini şimdi Silah Kanunu Tasarısı kapsamında çalışmalarını sürdüren TBMM İçişleri Komisyonu değerlendirecek. Kabul edilirse öğretmenler, sadece taşrada görev yaptıkları dönemlerde değil hayatları boyunca istedikleri silaha kanunla kavuşmuş olacaklar.

SULTAN UÇAR/AHT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber