Ufuk Uras'ın önderliğinde, solda yeni bir parti: EDP

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Mart 2010 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın önderliğindeki ?Özgürlükçü Sol? grubun Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nden ayrıldıktan sonra başlattığı yeni parti kurma çalışmaları tamamlandı

Eski Çalışma Bakanı Ziya Halis'in başkanlığını yapacağı yeni partinin adı Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) olarak belirlendi. Parti, 13 Mart'ta yapılacak SHP Kurultayı'nda SHP ile birleşecek.

?Yeni Sol? adını alan Özgürlükçü Sol grubun, SHP ve Alevi Bektaşi Federasyonu'nun (ABF) önderliğindeki Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz Çalışma Grubu ile birlikte yürüttüğü çalışmalar sona erdi. EDP adını alan parti, DYP-SHP koalisyonunda bakanlık yapmış Halis başkanlığında kuruldu. Partiye daha önce ABF Genel Başkanı Ali Balkız, Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet İnsel, Koç Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Gençay Gürsoy, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar, eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar ve SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün, desteklerini açıklamıştı. Kurulan yeni parti, 13 Mart günü yapılacak SHP Olağanüstü Kurultayı'nda bu partiyle birleşecek. Partinin kuruluş çalışmalarında yer alan 10 Aralık Hareketi ise kısa bir süre önce partileşme çalışmalarından çekildiğini açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber